Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un japonez a montat motorul de 3 cilindri de pe Toyota GR Yaris sub capota unui exemplar clasic de AE86

7 Aprilie 2022 - 14:17
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori suntem tentaţi să spunem că motoarele de cândva erau mai bune şi aveau o inginerie mai temeinică, pentru că în foarte multe cazuri remarca este veridică. Totodată, despre motoarele moderne în 3 cilindri, arareori se pot găsi cuvinte de fascinaţie autentică. Dar motorul actual al celor de la Toyota, de 3 cilindri şi 1.6 litri, pus iniţial pe GR Yaris, iar mai nou şi pe GR Corolla, e o excepţie fantastică, având o inginerie pur şi simplu superbă, cum rar se mai face în zilele noastre. Şi aceeaşi consideraţie pentru acest motor nou au început a o avea şi japonezii pasionaţi de maşinile clasice.
Un atelier de modificare a modelelor nipone clasice, condus de unul din cei mai respectaţi customizeri din Japonia, pe nume Kunihiro Oto, a realizat cu succes prima instalare a noului motor Toyota de 3 cilindri sub capota unei Toyota clasice. Acesta a luat o Toyota AE86 clasică la bază, modelul fiind o adevărată legendă în istoria mărcii nipone şi stând la baza filosofiei continuării modelului GT86 de acum câţiva ani.
Aşadar, maşina din anii 80 avea tracţiune spate şi cutie manuală, iar atelierul a trebuit să monteze acum noul motor de 3 cilindri longitudinal, cuplându-l cu cutia de viteze originală, din anii 80. Pentru ca noul propulsor să încapă au mai trebuit făcute modificări sub capotă, inclusiv a trebuit modificată caseta de direcţie. Apoi, pentru ca puntea spate să facă faţă puterii, a fost instalată una nouă, de la Toyota Crown.
Dar transplantul a avut loc cu bine până la urmă. Deşi motorul pare mic sub capota acestei Toyota clasice, cei 261 CP ai lui ar trebui să ofere o plăcere în condus cel puţin egală cu cel original. Iar sub capotă se mai văd modificări substanţiale care au dus cu siguranţă performanţele unităţii de 3 cilindri şi mai sus.
Vezi mai jos şi câteva imagini cu această Toyota AE86 clasică, echipată acum cu un motor modern de 3 cilindri. Dacă cineva atât de pasionat de modele nipone clasice a ajuns să recurgă la acest propulsor, probabil e cea mai de preţ recunoaştere pe care o puteau primi inginerii acestui nou motor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter