În Moldova se produc componente pentru Lamborghini, la o fabrică din Cahul

5 Mai 2022, 10:21
Redacţia PiataAuto.md
Faptul că în Moldova există deja un număr mare de fabrici ce produc componente auto e cunoscut de mulţi dintre noi, iar pe parcursul ultimului an noi am realizat şi mai multe reportaje directe din acest fabrici din Moldova, relevând lucrurile fascinante care se produc acolo. Dar, mai nou, datorită unui vizitator, am aflat că la una din fabrici se produc şi componente pentru Lamborghini.
Astfel, la aniversarea a 30 de ani de independenţă a Republicii Moldova, din august anul trecut, am publicat un articol amplu despre o mare parte din fabricile auto din ţară, menţionând unde sunt amplasate, dar şi principalele produse fabricate, inclusiv şi pentru ce mărci sau modele de automobile sunt destinate. Acolo menţionasem şi despre Draxlmaier, una din cele mari companii din această industrie din Moldova, dar compania e notorie pentru a fi deosebit de închisă în comunicarea lor pe teritoriul Moldovei cu presa, toate produsele fiind exportate în regim de zonă economică liberă şi o bună parte din contracte având clauze de confidenţialitate, în limitele cărora nu se comunică prea mult. Însă, unul din vizitatorii noştri, Andrei Ioniţă, originar din Străşeni şi revenit în Moldova pe o perioadă scurtă, a vizitat ieri sediul ZEL din Străşeni, unde a şi surprins mai multe componente, unul dintre care era destinat mărcii Lamborghini, cu logo-ul râvnit aplicat pe el, iar alături — cu inscripţia Made in Moldova. Şi se pare că asemenea componente pentru sistemul electric al modelelor Lamborghini se fabrică în Moldova încă din 2019 încoace! Conform inscripţiei, produsul pare fi asamblat la fabrica din Cahul.
Foto: Componentă pentru sistemul electric Lamborghini, fabricată în Moldova

Iar dacă acest fapt îţi pare deja remarcabil, atunci află că în Moldova, tot la Străşeni, o altă echipă de 70 de oameni produce componente pentru Dacia Duster, dar şi modele Renault, Opel, Peugeot şi Land Rover. O altă fabrică de la Bălţi produce componente pentru supercharger-ele Tesla, iar la Ungheni se produc huse pentru scaune şi piese de interior pentru Porsche 911, Porsche Taycan. Audi e-tron GT şi o listă lungă de modele Mercedes-Benz.
Foto: Imagine din fabrica din Ungheni, Moldova, unde se produc tapiţerii Audi

Notă: În textul iniţial era menţionat eronat asamblarea componentei la Străşeni, unde compania vizată nu are linie de producţie, iar eroarea a fost corectată, cu locaţia la Cahul
0
2,668
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!