Poliţia din Cehia va folosi un Ferrari confiscat de la cei care au încălcat legea şi va patrula cu el autostrăzile

27 Iulie 2022, 10:44
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Cehia are un nou Ferrari 458 Italia în flota sa, însă nu a plătit sute de mii de euro pe el. Maşina a fost confiscată de la cei care au încălcat legea, iar poliţia cehă a plăti 300 mii coroane cehe doar pentru adaptarea lui la munca de poliţie, echivalentul a 12.200 euro, suma fiind mai mică decât achiziţia unei Skoda Scala noi, de exemplu.
Maşina a fost confiscată de la criminali care au fost judecaţi şi şi-au primit verdictul. Datorită investigatorilor buni, statul ceh a aplicat sechestru imediat pe bunurile acestora, iar astfel instanţa a putut dispune la final şi confiscarea bunurilor obţinute din activităţi ilegale, printre ele numărându-se şi acest Ferrari.
Anchetatorii cehi au devenit atât de buni la sechestrarea bunurilor celor suspectaţi de încălcări grave de lege, încât anul trecut la nivelul întregii ţări au confiscat 900 de automobile, iar valoarea totală a sechestrelor aplicate a fost de 7 miliarde de coroane, echivalentul a peste 280 milioane de euro. Şi 70% din sechestre au fost aplicate de oficiile regionale de anchetare, nu cele centrale.
Ferrari-ul care a intrat acum în serviciul poliţiei are doar 2.000 km la bord. E fabricat în 2011, şi a stat nemişcat o perioadă lungă, aşa că a necesitat nişte lucrări de reanimare şi mentenanţă, pentru a se asigura că va funcţiona ireproşabil.
Maşina are un motor V8 de 4,5 litri şi 566 CP şi poate atinge 326 km/h. Poliţia cehă intenţionează s-o folosească pentru cei mai rapizi şoferi de pe autostrăzi, care încearcă să fugă de poliţie, pentru capturare maşinilor furate, şi alte activităţi unde e nevoie de viteză şi rapiditate maximă.
0
3,493
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!