(VIDEO) Poliţia din Moldova trage alarma cu privire la trotinetele electrice şi vine cu statistici şi sfaturi

6 Iulie 2022, 17:22
Redacţia PiataAuto.md
Situaţia trotinetelor electrice din Moldova şi mai ales din Chişinău are o evoluţie îngrijorătoare, numărul acestora crescând constant, iar odată cu asta şi numărul incidentelor. Din păcate, prea rar se pot vedea conducători pe trotinete care ar fi echipaţi cu o cască elementară de biciclete, deşi adeseori vitezele pe care le pot dezvolta trotinete electrice sunt mult mai mari.
Foto: Conducător de trotinetă electrică, surprins în Chişinău

Mai mult ca atât, acum două săptămâni a devenit cunoscut faptul că un carabinier a decedat, după ce două săptămâni mai devreme căzuse de pe o trotinetă electrică, se lovise la cap şi încercase să se trateze acasă. Prin urmare, odată cu primul deces corelat direct cu trotinetele electrice, poliţia din Moldova a decis să vină cu un semnal de alarmă, anunţând totodată statistici şi oferind sfaturi pentru cei ce vor să folosească acest tip de transport.
Astfel, de la poliţie aflăm că în prima jumătate a anului 2022 în Moldova s-au produs 16 accidente rutiere cu implicare de trotinete electrice în trafic, şi în toate cazurile cei care le conduceau au fost traumatizaţi cu diverse gravităţi. Pe lângă asta, s-au produs şi 22 incidente, prin incidente înţelegându-se întâmplările în afara traficului rutier fără implicarea vreunului automobil. Din cele 22 incidente, 21 oameni au fost răniţi, iar un om, aşa cum am menţionat mai sus, şi-a pierdut viaţa.
Prin urmare, poliţia recomandă insistent tuturor celor care conduc o trotinetă să poarte echipament de protecţie şi veste reflectorizantă. Până şi o cască de bicicletă ar oferi o protecţie semnificativă. De asemenea, poliţia recomandă acestora să fie atenţi la pietoni, în special la copii şi persoane în etate şi să circule cu viteză redusă. Poliţia cere conducătorilor de trotinete să nu urce câte 2 persoane pe aceeaşi trotinetă, să nu circule printre maşini, iar dacă doresc să traverseze strada la trecerea de pietoni, să o facă doar coborând de pe trotinetă, alături, şi asigurându-se de siguranţa manevrei.

Vezi mai jos un video publicat azi de poliţia din Moldova.
1
3,877
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!