Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

A fost semnat contractul de peste 1 miliard de euro pentru ultimul tronson, din Carpaţi, al autostrăzii Sibiu-Piteşti din România

2 August 2022 - 09:41
Redacţia PiataAuto.md
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România a anunţat că ieri, 1 august, a fost semnat contractul pentru ultimul şi cel mai complex tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti, între Cognetu şi Tigveni, cu o lungime de 37,4 km. Pe această secţiune, însă, se vor cuprinde 95 de poduri şi pasaje şi un tunel cu două galerii independente, de 1,7 km lungime.
Poză simbol

Acest segment de autostradă traversează efectiv munţii Carpaţi, în partea cu cel mai dificil relief. Cel de-al doilea tronson montan, cuprins între Boiţa şi Cornetu, este deja în proces de lucru. Lungimea totală a celor două segmente montane de autostradă este de 68,73 km, iar lungimea întregii autostrăzi Sibiu-Piteşti este de peste 122 km.
Foto: Tronsonul între Cognetu şi Tigveni

Contractul semnat ieri este cel mai mare din istoria CNAIR, având o valoare de 5,323 miliarde de lei româneşti, fără TVA, sumă echivalentă cu 1,08 miliarde de euro, conform cursului BNR. Astfel, costul per kilometru al acestui tronson de autostradă este de 28,8 milioane de euro. Câştigătorii licitaţiei sunt două companii asociate din Italia, Webuild SPA şi Trancrad SRL. Termenul de realizare e de 12 luni pentru proiectare şi 45 de luni pentru construcţia propriu-zisă, deci autostrada ar trebui să fie finalizată în mai 2027. Finanţarea tronsonului e asigurată din fonduri europene nerambursabile.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter