O staţie de alimentare nou construită din SUA afişează preţuri comparative la panou pentru benzină şi electricitate, într-o nouă normalitate

8 August 2022, 10:48
Redacţia PiataAuto.md
Un lucru extrem de simplu, dar care reflectă deja o nouă normalitate a epocii în care trăim. O staţie de alimentare nou construită din Denver, SUA, şi-a creat un panou de preţuri în care preţul unui galon de benzină e afişat alături de cel al unui kilowatt oră de electricitate. Diferenţa e vizibilă, dar şi mai important e gradul de importanţă egal oferit celor două tipuri de energie pentru propulsie.
Staţia nou construită nici măcar nu are cele mai puternice încărcătoare pentru maşini electrice. Pe lângă pompele de benzină, ea are două încărcătoare fast charge a câte 50 kW, un soi de minim acceptabil pentru fast charge în zilele noastre.
Staţia e operată de un lanţ de magazine specializate în alimente sănătoase şi naturale, aşa că accentul pe maşini electrice a fost văzut ca o bună strategie. Staţia din Denver are şi ea un asemenea magazin alături, în care-ţi poţi face cumpărăturile în timp ce-ţi încarci maşina şi până şi maşina proprie a staţiei a un Nissan Leaf electric. Totuşi, imagini cu panoul staţiei i-au făcut pe pasionaţii de maşini electrice din SUA să declare aproape în unison că exemplul ar trebui urmat de toate celelalte staţii care dispun de prize electrice, iar astfel şi preţurile ar fi mai clare şi senzaţia de răspândire tot mai largă a încărcătoarelor ar fi una mai intensă.
0
1,404
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!