Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta e noul Paramount Maatla 4x4, un vehicul militar blindat, de categorie uşoară, din Africa de Sud

26 Septembrie 2022 - 15:18
Redacţia PiataAuto.md
Compania sud-africană Paramount a lansat un nou vehicul militar blindat, catalogat drept „uşor”. La prima vedere, vehiculul e unul mai mare şi mai greu decât orice offroader civil, însă, dacă ne amintim că Paramount a devenit renumită pentru gigantul Marauder, atunci noul Maatla 4x4 e într-adevăr un frate mai mic.
Vehiculul se conformează normelor de blindaj STANAG 4569 de nivel 1, rezistând armelor de calibru mic şi mediu, ba chiar şi minelor. Poate transporta o sarcină de 2 tone şi dispune de tracţiune integrală cu diferenţiale blocabile mecanic şi demultiplicator de cuplu. În versiunea sa standard poate înainta în ape de până la 75 cm adâncime, dar poate fi uşor adaptat pentru adâncimi mai mari.
Acesta poate atinge viteze de până la 100 km/h pe aproape orice tip de teren, iar rezervorul e suficient pentru o autonomie de 600 km. Vehiculul poate fi echipat cu senzori adiţionali, pentru a asigura vizibilitate nocturnă şi capacităţi avansate de operare , iar creatorii săi menţionează că au deja 50 de vehicule comandate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter