(VIDEO) Un camion Tatra şi unul Scania fac echipă pentru a urca în tandem 105 tone agabaritice pe un vârf de deal, fără asfalt

11 Septembrie 2022, 11:40
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele Scania sunt considerate de profesionişti, pe bună dreptate, printre cele mai bune din lume la transporturile de distanţă lungă, la puterea livrată din motoarele V8 şi la confortul oferit şoferului. Pe de altă parte, modelele Tatra sunt printre cele mai apreciate în munca de condiţii dificile de înaintare, fie pe teritoriul minelor, pădurilor, şantierelor de construcţii sau a altor zone unde e nevoie de tracţiune şi aderenţă pe toate punţile. Ei bine, o companie din Norvegia a demonstrat cum poate îmbina cele două mărci de camioane într-o echipă comună.
Pe parcursul ultimilor doi ani, cei de la STK Transport au fost contractaţi să livreze transporturi agabaritice în zone izolare de deal, unde nu existau drumuri asfaltate şi nici nu trebuiau să existe. E vorba de instalarea mai multor turbine eoliene, în zone potrivite de relief, de deal. Componentele acestor turbine mari sunt foarte mari şi adeseori foarte grele. Spre exemplu, în video-ul de mai jos, un singur asemenea transport cântărea 105 tone.
Aşadar, transportatorii au conectat o remorcă potrivită la un camion Scania pentru a o transporta pe drumurile asfaltate până la baza dealului de pe ultimul segment de drum, unde asfaltul se termină şi greutatea trebuie urcată pe drum răzmuiat, cu aderenţă scăzută. De aici, un camion Tatra Phoenix 8x8, cu anvelope de offroad, a remorcat camionul Scania printr-o bară rigidă şi astfel ambele camioane au servit drept forţă de tractare a greutăţii imense. Tatra a preluat aici principala sarcină de tractare asupra sa, datorită tracţiunii 8x8 şi aderenţei, iar pentru a se asigura de aderenţă, în benă s-au pus şi câteva tone de pietriş.
Cert e că toată formula a funcţionat în repetate rânduri, la toate livrările pe care le-au avut de făcut aceşti profesionişti în această zonă a Norvegiei.
0
20,368
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!