Cum arată în prezent drumul de ocolire a sectoarelor periculoase din satul Troiţa Nouă, de pe cel mai important traseu spre sud-estul Moldovei

13 Octombrie 2022, 09:12
Redacţia PiataAuto.md
Traseul R30 din Chişinău până la Ştefan-Vodă şi vama Palanca, cu Ucraina, e unul din cele mai periculoase din Moldova, cu o rată mare de accidente grave, atât din cauza carosabilului deteriorat pe multe porţiuni, cât şi a sectoarelor periculoase şi neintuitive, cu curbe bruşte la 90 de grade, nesecurizate deplin. În mod special sectorul satului Troiţa Nouă are două asemenea curbe, una din ele având şi probleme de percepţie vizuală pentru cei ce călătoresc pentru prima dată aici, iar din această cauză numărul accidentelor de aici e foarte mare. Chiar recent, un camion din Ucraina se răsturnase în această curbă, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.
Ei bine, cei de la Administraţia de Stat a Drumurilor anunţă că pe aici se construieşte un drum de ocolire a satului Troiţa Nouă şi a acestor curbe periculoase. E vorba de un traseu absolut nou, construit de la zero, pe o distanţă de 6,6 km, care include şi pod pentru a trece mai uşor prin relieful dificil de aici. Drumul va avea două benzi de circulaţie în total, câte una pe sens, cu o lăţime totală a drumului de 7,0-10,5 metri.
În acest moment, progresul la construcţia acestui drum este de 50%, conform celor de la ASD. S-au făcut lucrări de terasament pe întreaga lungime, iar pe sectorul de la kilometrul 2,4 până la 6,6 s-au aşternut stratul de bază de beton asfaltic, cu o înălţime anunţată de doar 6 cm. Zicem doar 6 cm, pentru că pe aici trec foarte multe camioane grele, iar o mare parte a traseului actual R30 are valuri şi deformări tocmai din cauza că nu rezistă prea bine sub greutatea camioanelor.
Lucrările vor continua şi în anul 2023, cu speranţa că acest drum va fi finalizat pe parcursul anului viitor. ASD a publicat şi câteva imagini cu starea actuală a noului drum, pe care le-am inclus în acest articol.
0
1,113
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!