Incendiu major la marginea Chişinăului: ard anvelope auto şi deşeuri din plastic, stocate în câmp, la o fabrică de reciclare

9 Octombrie 2022, 08:46
Redacţia PiataAuto.md
Locuitorii din Chişinău se pot trezi azi cu o privelişte tristă pe cer, cu o fâşie densă de fum deasupra oraşului, alimentată în continuare de un incendiu major izbucnit la marginea capitalei, pe strada Uzinelor. Din păcate, ard anvelope auto şi deşeuri din plastic ale unei companii de reciclare, eliminând un fum negru, cu substanţe toxice.
Pompierii anunţă că apelul la 112 a fost recepţionat la 04:51 dimineaţa, iar odată ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat şi amploarea incendiului, suprafaţa de ardere fiind de circa 3.000 meri pătraţi, sau 30 de ari. IGSU a detaşat 8 echipe de pompieri pentru a lupta cu incendiul, instituind şi un punct de comandă locul intervenţie. Până la momentul redactării acestui articol, pompierii încă luptă să stingă incendiul.
Din imaginile publicate de pompieri, apar întrebări importante, despre cum erau stocate aceste deşeuri de cauciuc şi plastic, direct în aer liber, în câmp, într-un spaţiu numit depozit, dar de facto doar îngrădit pe perimetru.
Se pot vedea grămezi imense de plastic puse direct pe pământ, iar alături sunt câmpuri agricole, cu porumb. Respectiv, acel plastic în proces de degradare era expus apei de ploaie, care ulterior ajunge în apele freatice, şi toate astea se întâmplau într-un câmp deschis, în apropiere de terenuri agricole.
La această etapă, e greu de estimat impactul de mediu generat până la acest incendiu prin asemenea metode de depozitare, sau impactul de mediu al incendiului de azi prin toxinele eliminate acum în atmosferă, dar e cert că acesta e considerabil.
Foto: Ard anvelope auto şi deşeuri de plastic, stocate direct pe câmp
0
1,501
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!