Şoferii de autobuze din Chişinău vor trece cursuri de împrospătare a cunoaşterii regulilor de circulaţie de două ori pe an, având şi o sală nouă

20 Octombrie 2022, 09:46
Redacţia PiataAuto.md
După ce în ultimii doi ani criticile faţă de maniera de condus a mai multor şoferi de autobuze din Chişinău s-au înteţit substanţial, iar mai multe accidente grave au fost provocate de aceştia, parcul urban de autobuze anunţă amenajarea unei săli de curs pentru predarea teoriei regulilor de circulaţie. Toţi şoferii parcului urban de autobuze din Chişinău vor trebui să treacă aici câte o împrospătare a regulilor de circulaţie rutieră la fiecare 6 luni, prin rotaţie. Deci, de două ori pe an, fiecare şofer va fi obligat să-şi împrospăteze cunoaşterea regulamentului de circulaţie rutieră.
De asemenea, dacă apar schimbări importante în regulament, şoferii vor trece cursuri expres, prin care vor fi instruiţi despre noile schimbări. Periodic aceştia vor avea discuţii şi cu reprezentanţi ai poliţiei, pentru a fi instruiţi să reacţioneze în diverse situaţii specifice observate în trafic.
De asemenea, la angajare fiecare şofer va trece întâi printr-un soi de examen de cunoaştere a regulilor de circulaţie, chiar dacă deţine permis de conducere, care ar trebui să certifice această cunoaştere. După trecerea examenului la regulamentul circulaţiei rutiere, şoferul candidat va avea şi un interviu de cunoştinţe tehnice minime despre autobuz şi funcţionarea transportului public urban, şi abia după trecerea cu bine a acestui interviu va putea fi angajat.
În prezent, în parcul urban de autobuze din Chişinău sunt angajaţi 280 de şoferi de autobuz.
0
1,051
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!