Toyota a lansat bZ3, un model electric, concurent pentru Tesla Model 3, care preia baterii de la marca BYD din China

25 Octombrie 2022, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
Odată ce şi-a rezolvat problemele tehnice cu SUV-ul bZ4X, Toyota continuă acum lansarea de modele electrice pe aceeaşi platformă, iar noul model nipon e un sedan, concurent pentru Tesla Model 3, lansat deocamdată doar pentru piaţa Chinei, unde maşinile electrice au luat un avânt uriaş.
Mai mult ca atât, noul sedan Toyota a preluat renumitele baterii subţiri şi compacte de la marca chinezească BYD. Deci, dacă anterior BYD prelua modele de generaţii vechi de la Toyota şi le producea într-un mod arhaic, acum BYD este pionerul inovaţiei, iar Toyota preia tehnologiile pe care chinezii au fost mai rapizi să le dezvolte.
Aceste baterii mai subţiri au permis maşinii să aibă o podea mai puţin groasă şi să-şi păstreze un design mai suplu. Toyota nu anunţă deocamdată capacitatea lor, însă menţionează că ele vor fi capabile să asigure o autonomie de circa 600 km. De asemenea, Toyota menţionează că până şi după 10 ani de exploatare, bateriile îşi vor mai păstra 90% din capacitatea lor.
În interior, noul model Toyota aduce un display mare vertical, şi aici apropiindu-se de stilul Tesla. Însă există şi un al doilea display, cu rol de cadrane de bord, care e poziţionat în linie cu volanul, mai aproape de baza parbrizului.
Deocamdată Toyota nu menţionează dacă va vinde acest model la nivel global, însă preţul anunţat pentru China e unul intrigant, de doar circa 28 mii dolari SUA, faţă de circa 38 mii, cât costă o Tesla Model 3.
1
2,624
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!