Tronsonul Porumbrei-Cimişlia al traseului M3 are parte de o nouă amânare, de această dată încă trei luni în plus

7 Octombrie 2022, 10:12
Redacţia PiataAuto.md
Epopeea tronsonului Porumbrei-Cimişlia de pe traseul M3 din Moldova continuă cu o nouă amânare, de această dată cu tocmai 3 luni în plus. Traseul e unul de o importantă majoră, construit în regim apropiat de cel al unei autostrăzi, cu intersecţii denivelate şi vine să asigure o conexiune rapidă între Chişinău şi Cimişlia, pe un drum ce ar avea două benzi pe toată durata sa, în ceea ce trebuia să fie cândva prima autostradă din Moldova. Iar această porţiune va fi parte din traseul M3 Chişinău-Giurgiuleşti în formula sa nouă.
În luna martie 2022, după o inspectare a celor de la ASD şi a ministrului dezvoltării regionale, se promitea finalizarea acestui tronson până la sfârşitul lunii august 2022. La începutul lunii septembrie, în lipsa unui comunicat oficial despre vreo inaugurare, le-am solicitat celor de la Administraţia de Stat a Drumurilor informaţii despre starea traseului. Atunci am primit un răspuns că antreprenorul, o companie din Turcia, a solicitat amânarea termenului cu o lună atât pentru această porţiune de traseu, cât şi pentru centura Comratului, din motive de condiţii meteo. Deci, noul termen era de 1 octombrie. Centura Comratului a fost anunţată drept finalizată între timp, însă nu şi porţiunea Porumbrei-Cimişlia.
Am solicitat, prin urmare, de la ASD noi informaţii, dacă a fost finalizată în termenul promis această porţiune. Ni s-a spus că termenul de executare a contractului a fost prelungit până la finele anului 2022, deci o amânare cu 3 luni faţă de ultimul termen, deja amânat. Prin urmare, în cel mai bun caz pe această porţiune se va putea circula abia în ianuarie 2023.
Foto: Panoul porţiunii Porumbrei-Cimişlia, care anunţă startul lucrărilor în februarie 2019 şi finalizarea în 2022
0
3,211
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!