(VIDEO) Două maşini, surprinse aparent întrecându-se şi trecând la roşu pe o stradă din Chişinău

15 Octombrie 2022, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Fenomenul curselor ilegale de stradă pare să se fi atenuat în Chişinău, după accidentul sonor de acum doi ani de la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare şi strada Ismail, când şoferul unui Audi era într-o întrecere cu o altă maşină, iar când a ajuns la roşu, celălalt a oprit, însă Audi a traversat, lovind din plin un taxi, în care au decedat doi oameni. Şoferul din Audi a fost condamnat ulterior la închisoare şi se află acolo până în prezent, iar în codul penal şi-n regulamentul circulaţiei rutiere au fost adăugate puncte adiţionale ce interzic întrecerile de strada şi pot atrage închisoare chiar şi fără provocarea unui accident, sau cel puţin retragerea permisului. Ei bine, o situaţie surprinsă acum două seri de un vizitator şi expediată la redacţie pare să fie exact o asemenea întrecere între două maşini, care ignoră ambele semaforul roşu, în încercarea de a fi cât mai rapide.
Totul se întâmplă la o oră de seară, pe bulevardul Grigore Vieru, când traficul e mai puţin intens. Aici există un semafor pentru pietoni, dar, atunci când e roşu, uneori se remarcă şi maşini care fac întoarcerea pe bulevard sau ies din curţile adiacente. Totuşi, de obicei dacă e roşu, neapărat există pietoni, întrucât semaforul e acţionat prin apăsarea unui buton de către aceştia. Cele două maşini ignoră total acest risc, însă, şi trec în viteză, pe rând, la roşu.
Una din ele pare să fie un VW Golf GTI, iar alta un Seat din versiunile sportive Cupra. Cele două maşini intră neregulamentar şi pe banda destinată transportului public, apoi traversează şi la roşu. Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.
0
3,018
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!