O navă transportatoare de containere a fost găsită în derivă, fără combustibil, după 4 zile de căutare

17 Noiembrie 2022, 14:15
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie cu totul neobişnuită s-a produs în lumea maritimă, unde nava transportatoare de containere Mutia Ladjoni 7 a fost găsită în derivă, fără combustibil, dar cu echipajul viu, după 4 zile de căutare în Marea Arafura de lângă Indonesia. Contactul cu nava fusese pierdut week-end-ul trecut, după ce nava pornise din portul Timka din Indonesia şi urma să se îndrepte spre Noua Guinee.
Echipajul nu lansase vreun semnal de urgenţă şi nu raportase vreo problemă, iar autorităţile au fost anunţate sâmbătă de compania indoneziană care deţine nava, după încercări repetate şi eşuate de a stabili contactul cu echipajul. Compania a anunţat autorităţile că, cel mai probabil, echipajul a decis să facă un traseu ocolitor pentru a ajunge în portul Dobo, pentru a se alimenta cu combustibil, întrucât nava avea un nivel redus de carburant în rezervoare.

În fine, după 4 zile de căutări, nava a fost găsită în derivă, cu motoarele oprite şi lipsă totală de electricitate la bord. Cei 13 membri ai echipajului sunt în viaţă, dar căpitanul şi un inginer erau bolnavi şi au fost evacuaţi de urgenţă.
Lipsa totală de electricitate de la bord şi motoarele oprite se explică prin epuizarea carburantului din rezervoare. De fapt, primele informaţii raportate de echipaj indică asupra faptului că nivelul în rezervoare a scăzut atât de jos, încât pompele au aspirat depunerile de acolo şi au blocat conductele de combustibil spre motoare, care nu au mai putut fi curăţate. Astfel, nava, fabricată în 1983, a rămas în scurt timp fără propulsie şi electricitate pentru comunicaţii.
1
31,913
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!