(VIDEO) Cum are loc schimbarea bateriei descărcate cu una încărcată la o staţie Nio din Norvegia

28 Noiembrie 2022, 13:59
Redacţia PiataAuto.md
Nio e producătorul chinez de maşini electrice cu autonomie mare şi cu o abordare interesantă în cele câteva ţări din Europa unde s-a lansat, atât în modul de achiziţie, cât şi în posibilitatea de a face uz din când în când de schimbarea rapidă a bateriei tale descărcate cu una încărcată, la o staţie specializată Nio.
Ideea e că întregul proces de schimbare e unul automatizat şi ar trebui să dureze cam 5 minute, absolvindu-te de timpul de aşteptare pentru încărcare. Nio permite deocamdată două asemenea schimburi de baterie lunar pentru clienţii său, în cazul în care aceştia optează pentru cumpărarea maşinii fără baterie, bateria rămânând în proprietatea producătorului, iar clienţi achitând o taxă de închiriere lunară pentru ea. Apropo, Nio a construit de curând o fabrică pentru producţia acestor staţii în Ungaria.
Aşadar, autorii unui canal de YouTube din SUA, specializat în maşini electrice, au avut ocazia să experimenteze de curând cum are loc schimbare unei baterii descărcate cu una încărcată la o staţie Nio din Norvegia. Experienţa pe viu arată câteva aspecte interesante, cum ar fi necesitatea ca şoferul să stea în interior cât are loc schimbarea, şi-n acelaşi timp toată maşina rămâne complet deconectată, fără climatizare.
Vezi toată experienţa în video-ul de mai jos.
0
1,970
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!