(VIDEO) Un VW Passat W8 clasic se duelează cu o Jetta actuală în SUA, cu motor 1,5 turbo

10 Noiembrie 2022, 12:47
Redacţia PiataAuto.md
Generaţia B5 a lui VW Passat a avut o motorizare superbă, aproape incredibilă când auzim despre ea în zilele noastre. E vorba de motorul W8 de 4,0 litri, care a stat mai târziu şi la baza lui Phareton W12, Audi A8 W12, Bentley W12 şi chiar Bugatti Veyron cu motor W16. Acum unul din puţinele exemplare Passat W8 care au fost produse pe atunci se duelează cu o Jetta actuală din SUA,cu motor de 1,5 litri turbo
Motorul lui VW avea cilindrii poziţionaţi în formă de W, toţi uniţi la un arbore cotit, iar amplasarea în formă de W făcea motorul mai compact decât un V8 şi dădea un sunet diferit în funcţionare. Motorul era aspirat natural pe Passat şi scotea 275 CP, livraţi tuturor celor 4 roţi, printr-o cutie manuală sau automată.
Maşina era destul de grea, cântărind aproape 2 tone. Tocmai de asta, comparaţia ei cu o Jetta actuală, cu vreo 450 kg mai uşoară, dar cu un motor mult mai mic şi turboaspirat pe deasupra, e intrigantă.
Ce crezi, cine a învins? Jetta? Nu. Clasicul VW Passat W8 şi-a apărat onoarea şi a rămas el învingător, chiar dacă diferenţa n-a fost mare. Şi a făcut-o cu un sunet absolut uimitor, scos pe ţevile cvadruple de eşapament!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,202
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!