(VIDEO) Manevre de neînţeles ale unui şofer de Mercedes, în faţa unui taximetru Toyota, în Chişinău

2 Decembrie 2022, 09:32
Redacţia PiataAuto.md
Deşi maniera de condus în Chişinău e în general una cu o tendinţă de îmbunătăţire, mai există uneori şoferi care aleg să execute manevre periculoase, cu tupeu, în trafic. În imaginile surprinse de un vizitator şi expediate la redacţie e surprinsă o situaţie cu manevre de neînţeles a unui şofer dintr-un Mercedes E-Class în faţa unui taximetru Toyota Prius, în ceea ce poate fi calificat cu uşurinţă la capitolul de condus agresiv, aprobat în anul 2020 în regulamentul de circulaţie rutieră şi codul contravenţional, încălcarea căruia poate aduce suspendarea permisului de conducere.
Totul se întâmplă pe strada Ismail din Chişinău, în apropiere de intersecţia cu Ştefan cel Mare. Aici există semafoare diferenţiate, iar banda stângă e rezervată doar virării la stânga şi adeseori are o coloană mai mare de aşteptare pe ea. Autorul filmării i-a permis intrarea pe bandă taximetristului, care pare să fi ieşit de pe un teritoriu adiacent, în timp ce Mercedesul a tot înaintat pe banda liberă, vrând să schimbe banda spre stânga în ultimul moment. Dacă ar fi făcut-o în intersecţie, ar fi surprins de camere de trafic, aşa că a vrut s-o facă exact înaintea camerelor. Şi pentru că nu avea spaţiu, a încercat să-şi forţeze intrarea în faţa taximetristului, fentându-l cu maşina sa printr-o manevră de condus agresiv. Şi asta chiar dacă după taximetru exista spaţiu disponibil.
Într-un final, taximetristul i-a permis Mercedesului intrarea în faţa sa, pe bandă, dar asta nu anulează tupeul şi într-o mare măsură absurditatea acestei manevre de trafic, când totul se putea face mult mai simplu regulamentar, şi mult mai civilizat. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,364
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!