Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Printre multitudinea de copaci iluminaţi de pe bulevardul Dacia din Chişinău, pietonii sunt expuşi şi mai mult pericolului

29 Decembrie 2022 - 16:10
Redacţia PiataAuto.md
Bulevardul Dacia din Chişinău a fost decorat în acest an cu atât de multe decoraţiuni luminoase, încât fiecare copac dintre secţiunile de drum a fost împrejmuit cu sute de luminiţe. Într-o asemenea atmosferă, strada şi aşa periculoasă pentru pietoni pare să-i fi expus şi mai mult pericolului din partea şoferilor ignoranţi. Totuşi, e discutabil dacă, în situaţia surprinsă azi dimineaţă de un şofer, pericolul vine de la luminiţele de pe copaci sau pur şi simplu de la ignoranţa şoferilor.
Autorul filmării opreşte la o trecere de pietoni de pe bulevardul Dacia, iar doi pietoni încep a traversa. Un taximetrist de pe banda stângă, însă, ignoră pietonii. La o secundă depărtare, când primul pieton se afla deja pe banda din mijloc, o Honda CR-V trece în viteză şi ea pe banda stângă, fără cea mai mică intenţie de a opri. Din fericire, şoferul autor al filmării a claxonat pentru a atenţiona pietonul, care s-a şi oprit.
Din fericire, în acest caz s-a trecut fără victime. Dar, e discutabil dacă aici e vorba de vizibilitate redusă din cauza luminiţelor de pe copaci, pentru că maşina de pe banda din mijloc oprise deja, şi cel puţin şoferul de Honda putea intui că motivul acestei opriri la o trecere de pietoni vine din faptul că pietonii traversează strada. În acelaşi timp, ştiind că acest bulevard a atât de periculos pentru pietoni, fiind numărul 1 în statisticile de accidente cu pietoni în Chişinău, putem într-adevăr să ne întrebăm dacă aceste decoraţiuni abundente ajută la vizibilitate sau creează riscuri şi mai mari pentru pietoni.
Scrie în comentarii ce părere ai, ce senzaţie poate ai avut dacă ai mers pe aici de la instalarea decoraţiunilor. Vezi toată situaţia surprinsă azi dimineaţă în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Valentin Turkan
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter