(VIDEO) Un Hyundai Ioniq 5 electric tractează un camion Scania împotmolit în zăpadă în Estonia

20 Decembrie 2022, 13:42
Redacţia PiataAuto.md
Despre maşinile electrice se zice adeseori că iarna ar fi mai limitate în autonomie sau că din cauza cuplului mare şi livrat instantaneu ar fi mai inadaptate zăpezilor. Dar aşa se face că ţările nordice le-au adaptat mai repede ca altele şi-n număr mai mare. Iar de curând, în Estonia, un Hyundai Ioniq 5 electric a fost surprins tractând cu succes un ditamai camion Scania, împotmolit în zăpadă.
Asemenea situaţii de tractare a unui camion trezeau admiraţia şi când erau făcute de un SUV, or, masa mare a unui camion forţează componentele unei maşini la rezistenţă. Însă, să vezi un camion Scania cu rampă şi cu două punţi spate, tras de o maşină electrică modernă, e ceva cu totul nou, ce n-am fi putut vedea acum câţiva ani.
Şi paradoxal, se pare că Hyundai Ioniq 5 s-a descurcat mai bine decât ar fi aşteptat oricine cu această misiune. Cuplul mare livrat roţilor a fost gestionat extraordinar de bine de sistemele electronice ale maşinii, astfel încât maşina electrică a putut tracta fără dificultate camionul, scoţându-l pe loc drept din mrejele zăpezilor căzute în ultimele zile în Estonia.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,784
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!