Bentley anunţă sfârşitul producţiei pentru legendarul său motor W12, în migrarea spre maşini electrice

22 Februarie 2023, 11:44
Redacţia PiataAuto.md
Bentley a anunţat astăzi sfârşitul de epocă pentru gloriosul său motor W12, în migrarea spre maşini electrice. Producătorul britanic a anunţat astăzi că în aprilie 2024 va fi produs ultimul asemenea motor, după peste 100.000 de exemplare produse la fabrica din Crewe, Marea Britanie.
În luna iulie 2022, publicam un articol detaliat despre ingineria acestui motor al grupului VW şi menţionam că modelele Bentley sunt ultimele ce-l mai păstrează sub capotă, fiind probabil şi ultimele, înainte ca acesta să plece în istorie. Acum Bentley spune că ultima ipostază, şi totodată cea mai puternică, pe care motorul W12 se va mai regăsi, va fi Bentley Batur, unde acesta livrează 750 CP şi 1.000 Nm. Doar 18 exemplare de Batur urmează a fi fabricate.
Odată cu oprirea producţiei, cei 30 de oameni care munceau la crearea acestor motoare vor fi realocaţi în alte departamente ale Bentley. Iar în locul motorului W12 în gama Bentley iniţial vor veni motorizări V8 şi V6 hibride, după care va urma şi o tranziţie completă spre modele electrice.
Motorul W12 a fost lansat în anul 2003 şi a avut o evoluţie constantă pe parcursul a 20 de ani, atât la materialele din care este executat, cât şi la aplicarea turboaspirării şi preciziei de combustie. Adeseori e catalogat pe bună dreptate drept una din cele mai fascinante creaţii inginereşti din lumea auto a secolului XXI.
0
1,895
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!