Tânăra care a avut de suferit în accidentul de pe viaduct în Chişinău a publicat primul mesaj din spital şi cere ajutor

14 Februarie 2023, 20:58
Redacţia PiataAuto.md
Acum mai mult de o săptămână, Moldova a fost zdruncinată de vestea unui accident cutremurător, produs pe viaductul în Chişinău, în care o tânără de 26 de ani a fost prinsă între un BMW şi un Volvo, în timp ce încerca să amplaseze triunghiul de avarie, pentru a avertiza alţi şoferi că Volvo-ul său tocmai fusese lovit de un VW şi era implicat într-un accident. Din păcate, în urma impactului, tânăra s-a ales cu picioarele spulberate şi, deşi speram cu toţii că medicii vor putea să le replanteze, acest lucru nu a fost posibil, iar tânăra s-a ales cu ambele picioarele amputate.
Astăzi seară, tânăra, pe nume Marcela Paladi (Moleşteanu) a publicat un mesaj pe Facebook, de pe patul de spital. Îi reproducem textul mai jos:

Bună ziua, dragi prieteni!

Din start vă rog sa îmi acordaţi 2-3 minute pentru citirea acestui mesaj scris de pe patul Spitalului de Urgenţă, secţia Ortopedie.

Mă numesc Paladi Marcela. Sunt o tânără de 25 ani. Viaţa mea… părinţii alături, o soră iubitoare, o copilărie fericită, şcoală şi universitate finisate. Eram iubită, împlinită, protejată, m-am născut cu un singur rinichi. Asta nu a fost un impediment pentru mine să am parte şi voie la orice activitate, dar cu grijă şi atenţie.

Dar… totul a fost perfect până când…
În noaptea de 5 februarie 2023, un accident cumplit ce s-a întâmplat la Chişinău, pe Viaduct, m-a lăsat fără picioare.

Da, la modul direct, şoferul unui BMW a venit peste mine strivindu-mă în momentul când încercam să scot triunghiul de semnalizare din portbagaj, deoarece maşina în care mă aflam a fost lovită de alta. Am dorit să atenţionez alţi participanţi la trafic de pericol, dar din păcate, pe mine nimeni nu a mai reuşit să mă avertizeze măcar printr-un claxon.

Astfel pe moment, acolo în stradă, în mijlocul drumului, de la lovitură, mi-au fost amputate ambele picioare mai sus de genunchi.

A fost atât de rapid momentul impactului, dar nicidecum totul ce a urmat. Fiecare moment l-am trăit, fiecare lacrimă către mamă, tată şi Dumnezeu , fiecare picătură de sânge am simţit-o, şi fiecare urlet de durere al meu v-a mai răsuna pe acel Viaduct mult timp.

Durea…durea…durea extrem de mult.

Am avut noroc de îngeri veniţi prin prisma unor oameni , de exemplu băiatul care mi-a pus plăci la picioare să nu sângerez atât de abundent; de băieţii de la urgenţă care încercau să mă ţină de vorbă, căci eram aproape de ceruri cu tensiunea 40/60. Plecăciune domnilor doctori care m-au operat la Spitalul de Urgenţă; şi întregii echipe de profesionişti care au luptat ore întregi pentru viaţa mea.În acel moment eram conştientă, simţeam totul…şi frică, şi teamă, si dorul părinţilor…numai gândul la cei dragi îmi mai oferea putere să continui lupta.

Acum…ce să zic…VREAU SĂ TRĂIESC! M-am născut a doua oară la terapie intensivă, în momentul când mi-am revenit.

Ajutaţi-mă vă rog, am nevoie de suport financiar pentru a putea face faţă cheltuielilor. Urmează o perioadă de reabilitare dificilă, costisitoare, de exemplu pat performant, scaun cu rotile, intervenţii chirurgicale, masaj de reabilitare, şedinţe de kinetoterapie, implanturi la ambele picioare şi încă multe alte cheltuieli care tot apar. Din păcate, nu putem face faţă tuturor acestor cheltuieli.

Ştiu că urmează o perioadă lungă de recuperare, DAR simt că trebuie şi voi putea, deoarece trebuie să fie un sens, o explicaţie că am rămas în viaţă.

ŞI ESTE, EU SUNT O LUPTĂTOARE, IAR VIAȚA ESTE FRUMOASĂ ŞI MERITĂ SĂ O TRĂIEŞTI!

Vă mulţumesc din suflet pentru timpul acordat, şi că aţi citit postarea despre viaţa mea.
Vă rog mult dacă aveţi posibilitatea şi dorinţa de a mă ajuta, las ca notă datele mele bancare.
Să ştiţi că fiecare gest şi gând bun făcut de dvs, va fi în inima mea!
P.S. Un sfat de la persoana care a înţeles ce înseamnă viaţă:
Să ştiţi că cuvintele “într-o bună zi” şi “cândva”, nu au valoare!


Autoarea a publicat pe pagina sa şi mai multe metode prin care poate fi ajutată, inclusiv date bancare.

Măsuri de precauţie: Am încercat să o contactăm atât pe ea, cât şi pe sora ei direct, deoacamdată fără răspuns, pentru a verifica identitate acesteia, întrucât contul de Facebook de pe care a fost publicat mesajul şi apelul de ajutor are doar 24 de ore de când e creat. Însă mesajul a fost distribuit şi de sora ei, care a fost una din primele persoane care solicita ajutorul martorilor la scurt timp după acel accident, deci tindem să credem că mesajul şi identitatea sunt veridice.

UPDATE 21:11: Sora tinerei, Livia Paladi, ne-a transmis un mesaj prin care a confirmat veridicitatea mesajului de mai sus şi a menţionat că sora sa nu avea un profil de Facebook anterior, din acest motiv contul fiind nou creat.
Ne-a impresionat felul în care a fost scris acest mesaj, într-o situaţie atât de dramatică de viaţă. Prin urmare i-am scris acestei tinere şi am întrebat-o cum am putea ajuta şi după acest moment de strângere de fonduri, poate pe termen lung. Şi când ne va putea răspunde, şi vom putea afla mai multe de la ea, poate vom reveni cu un nou articol. Dar, deja acum, din acest mesaj, e absolut cert că această tânără are un curaj rar, şi o forţă de a lupta, demnă de toată admiraţia!

UPDATE 15.02.2023, 11:56: Poliţia ne-a confirmat identitatea tinerei, autoare a mesajului, confirmând că anume ea a avut de suferit în acest accident, iar datele bancare îi aparţin ei.
0
38,401
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!