(VIDEO) Un accident uşor de azi dimineaţă din Chişinău, cu un copil are traversează alături de zebră şi un şofer care nu-l observă suficient de repede oferă lecţii de siguranţă

22 Februarie 2023, 09:53
Redacţia PiataAuto.md
Un accident regretabil, dar care a sfârşit fără urmări grave, s-a produs azi dimineaţă în Chişinău, la intersecţia străzii Sarmizegetusa şi Burebista. O copilă a vrut să traverseze drumul în apropiere de trecerea de pietoni semaforizată, tăind un pic calea şi luând-o pe o traiectorie oblică, alături de trecere. Şoferiţa unui Renault Captur, însă, care tocmai virase dreapta, nu a văzut copila suficient de repede, maşina frânând tardiv, posibil automat, şi tamponând uşor copila.
E greu se spus cu siguranţă cine se face vinovat în acest caz, întrucât s-ar putea specula pe faptul că acea copilă nu a trecut pe zebră, ci a început a alerga alături de ea. În acelaşi timp, la trecerea de pietoni, aflată cu doar câţiva metri mai încolo, pe care Renault a traversat-o întâi, era aprinsă culoarea verde pentru pietoni, prin urmare, după virare dreapta şoferii sunt obligaţi să se asigure că nu există pietoni care traversează şi abia apoi să înainteze. Se observă şi o reacţie întârziată a şoferiţei, dar ea poate fi dictată şi de vizibilitate sau de combinaţie dintre statura mai mică a unui copil şi poziţia mai înaltă în condus. Oricum, în asemenea caz un grad mai mare de responsabilitate revine celor de la volan, atât timp cât e vorba de imediata apropiere de o trecere de pietoni. În acelaşi timp, şi o instruire suplimentară a copiilor pentru a evita asemenea situaţii ar putea aduce mai multă siguranţă acestora.
Este, deci, un caz din care trebuie să se tragă învăţăminte din ambele părţi. Din fericire, în acest caz vorbim doar de o tamponare uşoară. Şoferiţa a ieşit să se asigure dacă acea copilă e bine, la fel ca şi câţiva trecători, care au oprit.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Faţa copilei nu este vizibilă, motiv din care putem publica acest video, protejându-i identitatea.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Denis Polomarenco
0
1,425
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!