Dacia anunţă că viitorul Bigster va fi produs la fabrica Mioveni din România, alături de Duster, şi va egal cu Toyota RAV4 în lungime

20 Martie 2023, 11:31
Ilie Toma
Dacia a anunţat astăzi câteva din planurile sale strategice pentru următorii ani, menţionând şi alocarea de modele la fabricile sale din România şi Maroc. Cea mai importantă noutate vine din confirmarea faptului că viitorul SUV mare al Dacia, derivat din conceptul Bigster, va fi produs la fabrica din Mioveni. E probabil că numele modelului va fi altul în varianta de serie, dar Dacia a anunţat că-l va produce la Mioveni începând cu anul 2025.
E o ştire importantă prin confirmarea oficială că fabrica din România va avea suficiente sarcini de producţie, mai ales că mai multe din ultimele modele Dacia sunt fabricate doar la fabricile din Maroc, precum Sandero şi parţial Logan, iar anul trecut se discuta despre o schimbare de prioritate a fabricii din Mioveni în interiorul grupului Renault, ceea ce născuse îngrijorări despre viitorul Dacia în România.
Mai mult ca atât, astăzi Dacia a confirmat şi faptul că viitoarea generaţie Duster va rămâne a fi fabricată la Mioveni, ca şi generaţia curentă. Noul Duster urmează a fi lansat în 2024. În schimb, tot din 2024, Jogger va fi produs şi în Maroc, alături de România, în prezent el fiind fabricat la Mioveni.
Dacia a anunţat şi informaţii despre viitorul SUV bazat pe conceptul Bigster. Acesta va avea 3 rânduri de scaune şi 4,6 metri lungime, dimensiunea fiind limitată de parametrii liniilor de producţie de la fabricile din România şi Maroc, care pot asamblat vehicule cu lungimi cuprinse între 4,1 şi 4,6 metri.
Astfel, Bigster va fi un SUV de segment C şi va avea exact 4,6 metri lungime. Pentru comparaţie, Skoda Kodiaq are 4,7 metri lungime, deci Bigster va fi cu 10 cm mai scurt decât Kodiaq. O comparaţie şi mai bună este actuala Toyota RAV4, care măsoară exact 4,60 metri lungime. Prin urmare, viitorul SUV derivat din Dacia Bigster va avea exact lungimea actualei Toyota RAV4.
Foto: Lungimea actualei Toyota RAV4 e de 4,60 metri, exact cât va fi şi viitorul SUV derivat din Dacia Bigster
0
3,317
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!