Google Maps a început a trasa rute de deplasare cu transportul public din Chişinău

29 Martie 2023, 09:00
Redacţia PiataAuto.md
În majoritatea oraşelor şi ţărilor cu un sistem de transport public dezvoltat călătorii pot folosi de ani de zile serviciul Google Maps nu doar pentru a-şi calcula trasee cu maşina sau pe jos, ci şi cu transportul public. Serviciul a devenit în timp indispensabil pentru mulţi utilizatori, întrucât sugerează combinaţii eficiente de tipuri de transport public, ţinând cont de orarele lor şi timpul de ajungere în fiecare staţii, timpul necesar de mers pe jos pentru a schimba transporturile atunci când e nevoie şi pur şi simplu a ajuns să calculeze foarte eficient rutele de călătorie prin oraşe sau prin ţări întregi. Moldova şi Chişinău nu aveau inclusă această funcţie, în mare parte pentru că transportul public nu funcţiona pe baza unor orare stricte şi respectate, dar şi pentru că nimeni nu depusese efort de a standardiza datele în format digital şi a le face compatibile cu Google Maps.
Ei bine, acum, în sfârşit, Google Maps a început a trasa rute de deplasare cu transportul public în Chişinău, luând în calcul orarul acestora şi eficientizând traseele pentru un timp minim de deplasare şi aşteptare. Google Maps menţionează că datele sunt furnizate de Regia Transport Electric Chişinău şi se pare că acum în sistem există doar datele pentru troleibuze, nu şi pentru autobuzele operate de parcul urban de autobuze.
La nivel de ţară, dacă se trasează o rută din Chişinău spre Bălţi, de exemplu, atunci Google Maps va propune o combinaţie de troleibuze şi trenul spre Ungheni, cu numărul 352, care s-ar deplasa şi spre Bălţi ulterior.
Deci, nu e cea mai rapidă opţiune de a ajunge la Bălţi, cu siguranţă. În interiorul Chişinăului, însă, pentru călătorii cu troleibuzul, aplicaţia sugerează deja date relevante şi eficiente.
0
1,812
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!