În Moldova a fost înmatriculat primul exemplar Alpina XB7, acum modelele Alpina putând fi comandate în showroom-ul BMW

3 Martie 2023, 20:41
Redacţia PiataAuto.md
În Moldova a fost înmatriculat ieri primul exemplar Alpina XB7, model care e dezvoltat pe baza lui X7 şi care are sub capotă motorul V8 de 4,4 litri, dus până la 621 CP de inginerii Alpina. Ceea ce vedem aici este şi primul Alpina nou, importat vreodată în Moldova, favorizat de faptul că acum modelele Alpina pot fi comandate prin showroom-urile BMW în întreaga lume şi, deci, şi în Moldova.
Această modificare a avut loc după ce anul trecut BMW şi Alpina au anunţat o tranzacţie prin care producătorul german a cumpărat Alpina, iar odată cu asta spuneam că apune o epocă şi începe alta, în care modelele Alpina ar putea fi produse în număr mai mare şi comandate mai uşor, prin reţeaua de dealeri BMW. Totuşi, familia fondatoare a Alpina mai e implicată câţiva ani în gestionarea companiei, iar modele din producţia curentă sunt dintre cele concepute în perioada în care Alpina era o companie independentă. Apropo, Alpina a are statut de producător auto şi bate coduri VIN proprii pe caroseriile maşinilor ce-i poartă emblema, ia pe lângă asta modelele Alpina au avut întotdeauna o alură excepţională prin combinaţiile unice de culori exterioare şi interioare, prin graţia în aspectul lor şi, desigur, prin performanţa opulentă, făcută să fie livrată feroce, dar fără dramatismul unui model M.
Foto: Model clasic Alpina

Ei bine, revenind la acest prim exemplar de Alpina XB7, importat în Moldova, avem şi o veste intrigantă: îl vom testa pe parcursul zilelor următoare! Aşa că va urma şi un test drive publicat cu el pe site!
1
8,197
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!