Trei echipaje din Moldova au concurat la primul eveniment de offroad din 2023 din România, obţinând locurile 1 şi 3

21 Martie 2023, 10:49
Ilie Toma
De multe ori spunem că în competiţiile de offroad pasionaţii din Moldova sunt cu adevărat puternici şi competitivi chiar şi la nivel internaţional. Week-end-ul trecut, trei echipaje din Moldova au participat la primul eveniment de offroad din 2023 din România, care a avut loc la Sarata-Monteoru, în judeţul Buzău. Două din cele trei echipaje au revenit cu poziţii de podium, luând locurile 1 şi 3.
Evenimentul din România poartă numele de Cupa Mărţişoare de Noroi şi a adunat un număr fascinant e echipaje participante, tocmai 78 la număr. Acestea au fost divizate în categorii, precum Standard A, Standard B, Challenge, Open, Open SSV şi Hobby. Piloţii din Republica Moldova s-au înscris la clasa Standard B şi Open.
E curios că două dintre echipajele din Moldova au participat pe acelaşi bolid din clasa Open, din imaginea de mai sus, doar că fiecare din ele au făcut-o pe rând, contra cronometru. Unul din echipaje a luat locul 4, iar celălalt echipaj — format din pilotul Andrei Musteanţă şi copilotul Daniel Leonov, venit din Ucraina — a luat locul 3. Şi mai curios e că acest bolid e propulsat de un motor V8 de 4,2 litri, de origine Audi, instalat acolo de moldoveni, dar care se încadrează în regulamentul clasei Open!
Echipajul care a obţinut locul 1 în clasa Standard A e format din pilotul Victor Zadîr şi copilotul Vitalie Chiosea, care a devenit între timp şi preşedintele disciplinei de offroad în motorsportul din Moldova. Cei doi au participat şi învins cu un Mitsubishi Pajero clasic, pregătit profesionist dar păstrat foarte aproape de construcţia originală a acestui model japonez. Or, această generaţie de Mitsubishi Pajero era una care adunase nenumărate victorii şi la raliul Paris Dakar la vremea sa, deci vine dintr-o perioadă în care Mitsubishi producea offroader-e extraordinare.
Piloţii moldoveni au participat şi anul trecut la câteva competiţii din România şi spun că în acest an planifică să participe cu regularitate la competiţiile de peste Prut, concurând de la egal la egal cu pasionaţii din România şi aspirând să aducă rezultate frumoase pentru Moldova.
1
1,513
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!