(VIDEO) Un gest de bunăvoinţă în trafic s-a transformat într-un accident în Chişinău

16 Martie 2023, 09:37
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii facem uneori gesturi de bunăvoinţă în trafic, sau alţi şoferi ne fac asemenea gesturi. Poate fi o acordare benevolă a priorităţii, o oprire mai devreme pentru a lăsa pe cineva să treacă primul. Doar că întotdeauna cel căruia i s-a permis brusc să treacă ar trebui să se asigure în continuare că fie îi cedează şi alţi şoferi, fie nu-i pune în pericol pe alţii, care ar putea să nu se aştepte la o situaţie atipică. A fost şi cazul unui accident, produs ieri pe bulevardul Decebal, la intersecţia cu strada Trandafirilor.
Şoferul unui Hyundai Tucson a oprit mai devreme, permiţându-i şoferului unui Nissan Qashqai să vireze la stânga. Bulevardul Decebal, însă, e unul cu două benzi pe sens în această zonă. Şoferul din Nissan a virat brusc, însă nu s-a asigurat că de pe banda alăturată Hyundai-ului nu vine alt automobil. Un Renault Megane ce circula pe acolo, a frânat brusc, însă oricum a lovit Nissan-ul care-şi finaliza manevra.
Nu a fost un accident foarte grav şi nimeni n-a avut de suferit, dar e unul care exemplifică elocvent acest tip de accidente şi ar putea fi folosit chiar la şcolile auto, pentru a învăţa şoferii încă înainte de a-şi primi permisul, despre riscurile unor asemenea situaţii. Uneori, desigur, şi şoferul care face gestul de bunăvoinţă poate privi în oglinzi la banda alăturată, atenţionându-l pe cel din faţa sa, dar, până la urmă, responsabilitatea e tot în sarcina celui care virează.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / automobil_md
0
3,173
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!