(VIDEO) Un şofer pasionat de Scania V8 conduce pentru prima dată un camion electric Volvo

22 Martie 2023, 16:33
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele electrice sunt tot mai prezente în lumea noastră şi până şi şoferii de camioane pasionaţi de cele mai savuroase mărci şi propulsoare, cum ar fi renumitele Scania cu motoare V8, ajung uneori să vrea măcar să cunoască şi să experimenteze un pic cum e că conduci un camion electric de mare tonaj, cap tractor cu remorcă. Un şofer de camion din Marea Britanie, autor al unui canal de YouTube, tot el un mare pasionat de camioane Scania cu motoare V8, şi-a împărtăşit de curând experienţa sa de a conduce pentru prima dată un camion electric Volvo.
Fiind la prima sa experienţă, acesta e vădit neiniţiat în modul de pornire a unui camion electric şi în comenzile principale de condus, dar în scurt timp se adaptează şi purcede la condus. Are parte şi de inevitabile fascinaţii, date de silenţiozitatea cu care se conduce un camion electric, dar şi lipsa de vibraţii şi senzaţia că ai putea conduce cu un de oboseală mult mai mică un asemenea camion.
Pasionatul de Scania mai spune că, în ciuda dimensiunilor mari, camionul electric al celor de la Volvo pare neaşteptat de manevrabil, inclusiv datorită senzaţiei mai uşoare din volan. Dar, oricum acesta păstrează o doză de scepticism faţă de camioanele electrice, şi mai ales faţă de bateriile lor, procesul de încărcare, exprimându-şi şi îngrijorări despre cum ar fi încălzită cabina pe timp de iarnă.
Cabina camionului electric este rabatată la un moment dat în video, expunând componentele tehnice ale sistemului de propulsie electrică.
Într-un final acesta ajunge şi la staţia de încărcare, şi din lipsă de spaţiu e nevoit să decupleze remorca, înainte de a atrage capul tractor la priză.
Prin proceduri similare repetate a trecut şi şoferul dintr-o primă călătorie de 3.000 km, făcută cu un camion electric Volvo din Elveţia până în Spania şi înapoi pentru o livrare de probă, organizată acum două luni de o companie elveţiană. Acel şofer a făcut călătoria într-o săptămână în loc de 4 zile şi, încărcat cu 20 de tone de portocale, a oprit de facto de 20 de ori în cei 3.000 km de traseu, ceea ce rezultă într-o autonomie medie confortabilă de 150 km, faţă de 300 km anunţaţi drept autonomie maximă. Ei bine, acel ofer a tot decuplat remorca aproape la fiecare încărcare, cum a făcut şi şoferul britanic despre care vorbim azi, pasionat de Scania, la prima sa experienţă de condus a unui camion electric Volvo.
Vezi în video-ul de mai jos această experienţă. La final, după condusul camionului electric, pasionatul de Scania merge tot să asculte un V8 al mărcii sale preferate.
0
3,124
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!