Aceasta e cea mai rapidă autorulotă din lume, cu motor V8 de 8,2 litri, cu sistem de oxid de azot

8 Aprilie 2023, 15:33
Redacţia PiataAuto.md
De obicei, când vedem o rulotă remorcată sau o autorulotă propulsată, circulând în faţă, e aproape firesc să prezumăm că ea se va deplasa mai lent şi va trebui să avem răbdate. Însă, în SUA cineva a creat cea mai puternică autorulotă din lume, căreia i-a montat un motor V8 de 8,2 litri, cu sistem de oxid de azot. Da, exact ca-n jocurile video din anii 2000.
Rulota propriu-zisă e un GMC Kingsley din 1977, dar proprietarul său a debarasat-o de tot ce se putea la interior, i-a întărit structura şi e echipat-o cu un V8 RamJet de Chevrolet, de 8,2 litri, care produce 710 CP.
Pe lângă puterea normală, dezvoltată de motor, acesta poate oferi un boost de scurtă durată la o putere şi mai mare, graţie sistemului de oxid de azot.
Nu e de mirare, deci, că proprietarul a reuşit să atragă atenţia cu ea şi a bătut şi recordul mondial de viteză pentru autorulote propulsate, atingând cu ea 201,97 km/h pe platoul Bonneville din SUA.
Pentru a face faţă vitezei, toate cele 6 roţi ale maşinii au fost trecut la frâne pe discuri, mult mai puternice, şi există şi o cuşcă de protecţie la interior. De fapt, în habitaclu nu există vreo bucătărie sau dormitor, casa de vacanţă fiind cam pustie, iar dacă vrei să dormi în ea, vei avea nevoie de un sac de dormit.
Deşi e atât de radical modificată şi a atins recorduri, autorulota e complet omologată pentru drumurile publice şi e înmatriculată, putând fi condusă în traficul obişnuit.
Proprietarul său, cel care a modificat-o în acest fel, a scos-o de curând la vânzare şi cerea un preţ aparent usturător pentru ea, de 95.000 dolari. Însă autorulota şi-a găsit foarte repede cumpărător, aşa că acum a ajuns deja la un nou proprietar, care va decide dacă o păstrează la fel de pustie şi uşurată pe interior, sau o echipează cu un pat şi o bucătărie şi merge în vacanţe iuţi cu ea. Cu un asemenea sistem de propulsie, cu V8 uriaş şi sistem de oxid de azot, autorulota asta poate lăsa cu siguranţă alţi automobilişti cu gura căscată pe autostrăzi sau trasee de munte.
0
6,536
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!