(VIDEO) Cum arăta uzina Aro în anul 1971, când fabrica preponderent pentru export modelul M461

6 Mai 2023, 20:54
Redacţia PiataAuto.md
În anul 1971, uzina din Câmpulung-Muscel prinsese deja turaţii mari, iar modelul M461 era unul care se bucura de o cerere mare pentru export. Asta făcuse ca în acest an, circa 80% din producţia uzinei să fie exportată în afara României, iar imagini de arhivă din acel an, publicate recent, indica elocvent cum arăta fabrica şi producţia lui M461 la acea vreme.
În 1971 tocmai se finalizase prima expediţie transafricană românească, cu un vehicul produs la Muscel şi încă două TV 41, expediţie cu o istorie superbă, despre care am publicat anterior un articol detailat.
Foto: Imagine din expediţia africană

Tot în 1971, erau deja în toi exporturile spre Columbia a modelului M461, numit acolo Aro Carpaţi, aşa cum menţionam într-un articol despre maşinile româneşti devenite simbol în unele oraşe de munte din Columbia, specializate în cultivarea de cafea, unde se putea ajunge doar cu vehicule capabile şi durabile. Dragostea pentru Aro e impresionant de vie şi astăzi în Columbia, maşinile româneşti făcând parte din toate sărbătorile, dar şi continuând să muncească la fel de nepretenţioase, de decenii încoace.
Foto: Un Aro Carpaţi din Columbia, în zilele noastre

Vezi mai jos şi acest video de arhivă, care aminteşte de anvergura de altă dată a fabricii româneşti.
0
4,775
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!