Acesta e Iveco Daily 4x4 Tigrotto, dubiţa transformată într-un camion capabil de offroad, cu sarcină de până la 4,2 tone

14 Iunie 2023, 17:21
Redacţia PiataAuto.md
Iveco Daily e în principal un model de dubiţă, deşi are şi unele versiuni cu benă. Dar, în esenţă, e un vehicul relativ compact, pentru segmentul incipient al sarcinilor utile şi pentru livrări regionale, pe drumuri asfaltat de oraş sau pe trasee extraurbane. Există şi o versiune 4x4, dar acum italienii de la Iveco au şi un camion în toată legea, bazat pe Daily şi capabil de înaintare în offroad cu adevărat dificil. Îi spune Iveco Daily 4x4 Tigrotto.
Numele vine de la un camion Tigrotto, lansat în 1957 în Italia, care a fost unul din cele populare, care au ajutat la dezvoltarea ţării din acea perioadă, fiind fabricat de-a lungul a 15 ani.
Acum, Tigrotto se bazează pe şasiul şi suspensia lui Iveco Daily 4x4, dar reuşeşte lucruri incredibile, cum ar fi să obţină o sarcina utilă de până la 4,2 tone, la o masă totală de 7 tone. Deci, cumva, dintr-o platformă de dubiţă, s-a reuşit crearea unui camion de offroad în toată legea, într-un segment de greutate şi sarcină utilă pe care-l aveau cândva multe camioane compacte din Europa, până la popularizarea dubiţelor.
Noul camion italian e propulsat de un motor diesel de 3,0 litri şi 180 CP, cuplat la o cutie de viteze automată, cu 8 trepte. Sistemul de tracţiune integrală dispune de punţi ranforsate, cu 3 diferenţiale blocabile şi demultiplicator de cuplu. Există şi un sistem ESP, prevăzut să limiteze electronic derapajele roţilor în offroad.
Şasiul acestui camion 4x4 e atât de durabil şi compact, de fapt, încât capacităţile lui ar putea fi comparabile cu un Unimog, sugerează italienii. Chiar dacă undeva elementele de bază sunt de pe Iveco Daily 4x4, se văd modificări substanţiale la şasiu, făcute temeinic aşa cum se cuvine unui camion durabil.
Aşa că acest model, care se lansează acum în producţie ca o versiune specială, care mai e şi desenată frumos, ar putea deveni iniţiatorul unei noi nişe importante în gama Iveco, unde acesta ar putea concura cu adevărat cu Unimog-urile germanilor.
0
8,176
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!