Acesta e un camion electric Volvo cu două remorci, cu 74 tone greutate totală şi 32 metri lungime

27 Iunie 2023, 16:51
Redacţia PiataAuto.md
Volvo vrea să convingă şoferii şi pasionaţii de camioane că un camion electric poate funcţiona şi în configuraţii de masă totală uriaşă, anunţând astăzi livrarea unui camion care tractează două remorci după el, ajungând la o masă totală de 74 tone şi 32 metri lungime. Acesta va transporta containere maritime din şi spre portul Arendal de lângă Goteborg, şi va munci 12 ore pe zi.
Camionul e un Volvo FH Electric în formulă 6x4, deci ambele punţi spate sunt motrice. Volvo nu a confirmat dacă a adaptat în vreun fel puterea motoarelor, dar anterior cea mai puternică versiune a camionului FH Electric furniza un total de 666 CP.
Compania care a cumpărat acest camion mai are nouă exemplare Volvo electrice mai mici, de formulă standard, şi a decis să meargă acum pe formula de 74 de tone, fiind încurajată de producătorul suedez, care i-a garantat monitorizarea constantă a camionului şi funcţionarea ireproşabilă a acestuia. Camionul va fi încărcat la o priză de 180 kW putere situată la una din locaţiile companiei, din port. Cei de acolo spune că acest camion va munci 12 ore pe zi, cu o singură pauză de încărcare ziua, cât şoferul ia pauza de masă, şi o încărcare completă pe timp de noapte.
Totuşi, rutele pe care le va efectua camionul nu e foarte lungă. Acesta va asigura fie transporturile foarte scurte din port până la destinatarii finali din jurul oraşului Goteborg, fie va face navete până în oraşul Boras, situat la doar 70 km de Goteborg.
În ţările scandinave sunt permise asemenea autotrenuri cu două remorci, care pot ajunge la masă totală mult mai mare. În Finlanda, de exemplu, sunt permise configuraţii de până la 76 tone şi 34,5 metri lungime totală, iar în Suedia masa maximă admisă e de 74 tone, la aceeaşi lungime totală de 34,5 tone. Iar cu o permisiune totală, cu mai multe axe şi cu o inspecţie din partea autorităţilor înainte de a primi permisiunea, configuraţiile de remorci şi camioane pot ajunge până la 100 tone de masă totală în Suedia.
0
1,509
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!