O furtună din Germania a răsturnat un camion cu benă care circula pe o autostradă

27 Iunie 2023, 15:34
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii profesionişti de camioane ştiu bine ce riscuri pot aduce furtunile sau pur şi simplu vânturile mari laterale pentru camioanele lor, dar de obicei cel mai mare risc îl au camioanele formate din cap tractor şi semiremorcă, nu autobasculantele, care au o structură laterală de suprafaţă mai mică şi un centru de greutate mai jos şi mai concentrat. Totuşi, pe autostrada A44 din Germania, vineri noapte o furtună a răsturnat un camion cu o remorcă basculabilă.
Foto: Imagine de la recuperarea camionului

Furtuna conţinea ploaie abundentă, pe alocuri cu grindină, iar viteza vântului în unele locuri de apropia de cea a unui uragan. Şoferul unui camion MAN a decis să pornească prin aceste condiţii meteo, pe timp de noapte, cu bena sa goală. Configuraţia camionul e una de cap tractor, la care e ataşată o remorcă basculabilă, cu suprafaţă ceva mai mare decât o benă fixată direct pe şasiul camionului, iar asta, în tandem cu faptul că bena era goală, a făcut camionul mai vulnerabil la vânturile laterale.
Când camionul a ajuns la un nod rutier şi traversa pe autostrada A44 o joncţiune la înălţime, care trecea peste autostrada A1, rafalele de vânt au cuprins camionul şi l-ar răsturnat, camionul mai şi rotindu-se după impactul cu solul, alunecând pe asfalt. Şoferul de camion, în vârstă de 56 de ani, a fost rănit şi nu putea ieşi din camion, şi a fost ajutat de un alt şofer de camion, care a văzut accidentul, a oprit, i-a acordat primul ajutor şi a chemat salvatorii. Şoferul rănit a fost transportat ulterior la spital şi e în afara oricărui pericol.
Eliberarea autostrăzii a durat până dimineaţă, fiind nevoie de un alt camion specializat cu macara, care a avut forţa necesară de a ridica şi repune pe roţi camionul MAN, apoi de a-l tracta.
Astfel, acest accident cu circumstanţe foarte rare ar trebui să servească drept lecţie, că până şi camioanele cu asemenea remorci cu bene şi cu forme relativ teşite şi aerodinamice pot fi afectate şi răsturnate de vânturi laterale foarte mari, mai ales dacă sunt descărcate şi condiţiile meteo sunt atât de aprigi.
0
1,230
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!