Şeful VW a recunoscut că butoanele senzoriale de pe volan sunt o greşeală şi promite eliminarea lor în curând

21 Iunie 2023, 16:21
Redacţia PiataAuto.md
În toate testele noastre drive cu maşini care au butoane senzoriale pe volan am zis-o în mod repetat — plasarea pe volan de butoane care reacţionează la simpla atingere e unul din cele mai incomode lucruri pe care le putea face industria auto. Dacă ţii volanul corect, cu mâinile în poziţia orei 9 şi orei 3 şi cu degetele mari poziţionate pe circumferinţa acestuia, în viraje mai strânse sau la manevre mai bruşte vei ajunge inevitabil să le atingi şi să acţionezi involuntar comenzi nedorite, Pe volan trebuie să existe doar comenzi fizice, clare, pe care să le poţi apăsa clar fără a privi la ele şi fără a o face involuntar. Acum şeful VW, Thomas Schafer, a recunoscut într-un interviu acordat publicaţiei Autocar că butoanele senzoriale de pe volan sunt o mare greşeală, care a cauzat daune mult mai mari decât beneficii, şi a promis eliminarea lor.
Aceste butoane senzoriale au debutat în gama VW acum câţiva ani şi s-au răspândit repede pe o mare parte din modelele mărcii. Posesorii acestor maşini, însă, au început repede să se plângă pe incomoditatea acestor butoane, atât pe volan, cât şi cele din zona climatizării, care nu sunt nici măcar iluminate şi necesită privirea spre ele în timpul condusului. Şeful VW spune că aceste butoane din interiorul VW au ajuns să frustreze majoritatea posesorilor, inclusiv fanii mărcii, iar acest lucru e inadmisibil.
Foto: Butoane senzoriale pe Golf

Acesta a amintit că VW era întotdeauna renumit pentru ergonomia sa, când puteai lua loc într-un model nou şi ştiai din prima unde să aştepţi să găseşti comenzile dorite. Acum, cu butoanele senzoriale, e şi o confuzie în modul lor de operare, şi o dificultate, şi o acţionare enervantă şi involuntară a celor de pe volan.
Toate astea fiind spuse, Thomas Schafer a anunţat că noul Tiguan, debutul căruia e aşteptat cât de curând, va reveni la butoane fizice pe volan şi pentru comenzile esenţiale, având totodată comenzi sofisticate prin interfaţa digitală a unui ecran mult mai mare pentru sistemul multimedia. Germanii au publicat şi câteva imagini cu viitorul Tiguan, din care se poate vedea configuraţia volanului şi a noului sistem multimedia.
Foto: Interiorul noului VW Tiguan

După Tiguan, acelaşi concept de interior va fi aplicat şi lui Golf 8 facelift şi viitorul Passat, iar în paralel aceste schimbări vor fi adoptate parţial şi de modelele electrice ale VW.
Foto: Viitorul VW Tiguan
0
3,092
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!