Toyota a lansat noua generaţie C-HR, model care poate fi doar hibrid sau plug-in hibrid, creat şi fabricat în Europa

27 Iunie 2023, 11:43
Redacţia PiataAuto.md
Toyota a lansat noua generaţie a SUV-ului compact C-HR, model despre care se credea că există şanse să nu mai aibă un succesor, întrucât Toyota are o adevărat aglomeraţie de SUV-uri compacte, de la Yaris Cross la Corolla Cross, iar C-HR pare să concureze direct cu acestea, în aproximativ acelaşi segment. Totuşi, un nou model a apărut acum, iar acesta va fi disponibil doar în versiuni hibride sau plug-in hibride.
Ca şi design, CH-R a urmat filosofia lui Prius de a devenit mai ambiţios, cu linii mai ferme şi proporţii mai plăcute ochiului, dar lucrurile au fost duse şi mai departe, până acolo unde se pune accent pe o vopsire bicoloră a maşinii, cu posteriorul contrastând cu cealaltă parte a maşinii. Configuraţia bicoloră va fi opţională, însă.
Proporţiile maşinii se apropie şi mai mult de ideea unui SUV coupe, şi tocmai aici C-HR va încerca să aibă o abordare mai diferită faţă de alte SUV-uri compacte Toyota. S-a lucrat mult şi la integrarea elementelor necesare funcţionale pe maşină, care acestea să nu fie vizibile şi să nu strice din armonia designului. — de la stropitoare de parbriz până la radare frontale.
Noua C-HR a devenit şi mult mai modernă la interior, cu un accent mai mare pe display-uri, afişaje şi funcţii digitale, or, e clar că maşina va vrea să cucerească un public mai adaptat cu aceste tehnologii.
La capitolul motorizări, vor fi disponibile trei sisteme de propulsie hibride clasice şi unul plug-in hibrid. Cel mai accesibil va fi sistemul hibrid cu propulsor de 1,8 litri şi tracţiune faţă. Cel de 2,0 litri va avea o ipostază cu tracţiune faţă şi una cu tracţiune integrală, ajutată de încă un electromotor pe puntea posterioară.
În fine, va exista şi o motorizare plug-in hibridă cu propulsor de 2,0 litri. Această versiune va avea doar tracţiune faţă, dar va livra tocmai 223 CP şi va atinge prima sută în numai 7,3 secunde. Maşina va avea şi o autonomie de 66 km în regim pur electric, după care va funcţiona în regim de hibrid clasic.
0
2,525
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!