(VIDEO) Un youtuber a testat cât de blindat este noul Tesla Cybertruck într-un experiment amplu

10 Martie 2024, 13:02
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când a fost lansat oficial noul Tesla Cybertruck, acum mai bine de 3 luni, una din cele mai neaşteptate picanterii tehnice era faptul că metalul inoxidabil al acestuia, datorită proprietăţilor acesta, s-a dovedit a fi blindat, fără ca neapărat asta să fi fost intenţia iniţială. Elon Musk chiar menţionase atunci că dacă în filme vedem adeseori imagini frecvente cu poliţişti care se ascund după portiere în situaţii de risc şi la maşini obişnuite asta n-ar funcţiona în viaţa reală, atunci la Cybertruck, uşile sunt cu adevărat scuturi de protecţie în acest sens. Ei bine, un youtuber a făcut acum un experiment amplu cu un Tesla Cybertruck, pentru a vedea cât de blindat e acesta.
Atunci când vorbeşti de blindajul unei maşini, în rol de producător, trebuie să fii foarte precaut cu ceea ce promiţi, or, aici e vorba de supravieţuiri şi vieţi umane. Aşa că Tesla n-a pretins că toată maşina e blindată, ci doar oţelul său inoxidabil, care formează caroseria, specificând totodată că nu e vorba de un gradare oficială de blindaj, ci de rezistenţă la gloanţe de calibru mai mic, precum cele de pistol.
Întreg experimentul youtuber-ului a avut loc pe un poligon specializat şi securizat, în condiţii controlate şi sigure, la fel cum au loc şi antrenamentele forţelor de ordine, spre exemplu. Iar asta a făcut şi rezultatele foarte relevante, întrucât e primul test vizibil public de acest fel, organizat aşa cum ar trebui, cu profesionişti implicaţi.
Aşadar, experimentul a pornit de la trageri cu calibru mai mic, urcându-se treptat la calibru mai mare. Şi cea ce pretinde Tesla s-a confirmat. Într-adevăr, la calibru mai mic maşina este blindată, iar caroseria sa e impenetrabilă, dacă nu se trage multiplu în acelaşi loc.
Deja la tragerile de calibru mai mare, metalul poate ceda şi pot apare perforări ale acestuia.
Iar la calibru foarte mare, caroseria nu mai poate asigura protecţie, bineînţeles, asta fiind aria unor maşini blindate care au multe straturi de protecţie. Apropo, printre maşinile electrice există o asemenea maşină care are grad oficial de blindaj — e vorba de BMW i7 Protection.
Ei bine, ceea ce a reuşit să facă Tesla Cybertruck e impresionant oricum, întrucât ea nu e certificată oficial drept un vehicul blindat, iar maşina din experiment e una absolut standard, pe care o primeşte orice cumpărător, nu vreo ediţie specială care costă de 3 ori mai mult!
Vezi întregul experiment mai jos.
1
5,383
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!