Un camion din Polonia, surprins transportând trei automobile peste paleţii pe care-i avea pe semiremorcă

30 Iunie 2023, 17:31
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie bizară a fost surprinsă acum câteva zile pe o autostradă din Polonia. Un şofer al unui camion înmatriculat tot în Polonia, în regiunea Nizdica, a fost observat de un echipaj de poliţie cu un transport mai mult decât neobişnuit: acesta transporta trei automobile plasate deasupra paleţilor pe care-i avea deja pe remorcă.
Se pare că şoferul s-a gândit să nu irosească o cursă doar pentru a transporta paleţi şi a decis să mai ia şi maşinile cu el. Toate trei maşini — un BMW, un Nissan şi un VW — aveau avarieri minore de caroserie, prin urmare autorilor acestei idei de a le transporta în asemenea mod nu le-a fost prea milă de ele, şi din câte se pare ele au fost urcate acolo cu stivuitorul. Poliţia poloneză n-a fost încântată de o asemenea privelişte şi l-a tras pe dreapta pe şofer în cea mai apropiată parcare, invocând transportul periculos.
Şoferul ar fi încercat să le indice poliţiştilor că maşinile au fost legate prin centuri pe partea lor laterală, de roţi, şi ar fi fost astfel securizate.e. Însă acestea nu aveau nici o asigurare pe linie longitudinală, şi în cazul unei frânări bruşte ar fi putut ajunge direct în cabina şoferului, sau pe drum. La fel de nefirească poate părea şi ideea de încărca 3 maşini a câte circa 1,5 tone fiecare în partea de sus a încărcăturii, în timp ce jos sunt poziţionaţi paleţii uşori, dar adevărul e că fiecare palet e prevăzut să reziste la o greutate de minim 1 tonă pe suprafaţa sa neuniformă, ba chiar până la 1,5 tone şi mai mult în cazul distribuţiei uniforme a greutăţii, iar şoferul se pare că a calculat că fiecare din cele 4 roţi a fiecărei maşini va sta pe un palet diferit. Probabil acest calcul l-a şi ajutat să ajungă de departe până în Polonia, aproape de casa sa. Nu ştim cât de încet a condus, dar cu siguranţă o situaţie neprevăzută putea duce la un deznodământ grav. Iar inspecţia poliţiei, din câte se pare, s-a lăsat şi cu o amendă pentru acesta, dar şi cu impunerea înlăturării riscurilor de transport pe care le avea remorca sa.
0
2,174
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!