(VIDEO) Aceasta e o Honda Civic EG din 1992 descoperită în Canada, cu doar 12 kilometri parcurşi, fiind şi prima fabricată

27 Iunie 2023, 20:24
Redacţia PiataAuto.md
Honda Civic din generaţie EG e una din cele mai îndrăgite generaţii din istoria Honda, atât în America de Nord, cât şi în Europa sau Japonia. A fost un model simplu, dar excelent proiectat, durabil, şi mai ales plăcut în condus. Ei bine, acum imaginează-ţi cât de specială a această descoperire din Canada. Maşina de mai jos e cea cu numărul 1 fabricată pentru America de Nord, având şi codul de caroserie VIN cu numărul 000001 la sfârşit, iar pe deasupra are doar 12 km parcurşi în întreaga sa istorie de 31 de ani!
Da, maşina e fabricată în 1992, dar a adunat pe bord doar 12 kilometri în toţi aceşti ani, iar proprietarul actual spune că a dat întâmplător peste ea şi a cumpărat-o imediat. Acesta a schimbat uleiul şi a a reanimat-o niţel şi a mai parcurs vreo câteva sute de metri cu ea, crescându-i cifra de pe odometru de la 11 la 12 km!
Maşina e într-o stare impecabilă până la absolut, de maşină nouă în sensul deplin al cuvântului, iar asta e valabil şi la ceea ce se vede sub capotă, şi la suspensie sau alte componente.
Totul luceşte, iar pe alocuri se pot vedea marcări din fabrică — pesemne primul exemplar fabricat a fost inspectat minuţios la fabrică, pentru a vedea dacă totul e decurs cu bine. Pe atunci acest Civic a fost fabricat la fabrica Honda din Ontario, Canada.
Motorul de sub capotă, apropo, e unul de 1,5 litri, aspirat natural, care livra 103 CP, cuplat la o cutie manuală. E un motor cu 16 valve, care se conducea cu savoare.
Proprietarul spune că deocamdată nu vinde maşini, deşi are câteva oferte generoase pentru ea.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
1,533
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!