(VIDEO) Cum arată o staţie de încărcare cu locuri pentru 22 camioane electrice în Suedia

28 Iunie 2023, 19:11
Redacţia PiataAuto.md
Odată cu creşterea numărului de camioane electrice, devine tot mai clar că acestea au nevoie de staţii de încărcare cu spaţii mai mari pentru ele, cu acces mai uşor la prize, ca să nu fie nevoite să decupleze remorcile aproape de fiecare dată, aşa cum se întâmplă adeseori în prezent în cazul camioanelor mari cu cap tractor şi semiremorcă. Iar aceste necesităţi tot mai pronunţate nasc şi noi staţii gândite din start pentru camioane. Una din ele se află în Suedia şi are locuri pentru 22 de camioane electrice.
Staţia a fost fondată pe terenul proprietarilor unei companii de logistică. Fiind implicaţi în transporturi de camioane, aceştia au simţit pe propria piele aceste necesităţi şi tendinţe, şi au creat un plan prin care au construit această staţie de încărcare, iar pe de altă parte, într-un alt loc, vor folosi un o parte din terenul unei ferme de familie pentru a construi un parc pentru energie solară. Astfel, el vor furniza în reţea energie regenerabilă de o parte, şi vor prelua o cantitate aproximativ echivalentă de energia prin staţia lor de încărcare, iar la final, când parcul va fi operaţional, or putea spune că energia e complet regenerabilă şi produsă integral de ei.
Noua staţie de încărcare se află în oraşul Malmo din Suedia, în apropiere de podul ce face legătura cu Danemarca. Compania lor deţine în regiune 140 de camioane Scania, pe care le operează pentru DHL, şi 5 dintre din acestea sunt acum electrice, cu scopul de a electrifica majoritatea flotei. Cele 5 camioane vor încărca la noua staţie, însă ea e deschisă şi pentru orice alte camioane, odată ce are 22 de locuri.
Totuşi, e curios că echipamentul de încărcare pentru cele 22 de locuri însumează deocamdată 1,6 MW putere, ceea ce înseamnă că, dacă ar încărca 22 camioane simultan, fiecărui camion i-ar reveni o putere de 72 kW, ceea ce ar lungi foarte mult timpul de încărcare. Însă, atât timp cât la staţia de încărcare vor fi conectate până la vreo 5-7 camioane, puterea va fi mare şi viteza de încărcare va fi rapidă. Iar în viitor cu siguranţă va fi adăugată mai multă putere aceste staţii.
Vezi cum arată noua staţie în video-ul de mai jos.
0
854
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!