(VIDEO) Întrecere între un VW Golf GTI şi o Toyota AE86 clasice şi versiunile lor moderne

24 Iunie 2023, 12:47
Redacţia PiataAuto.md
Prima generaţie a lui VW Golf GTI, vândută ca Rabbit GTI în America de Nord, e azi un model legendar deja, deşi în versiunea Rabbit are o putere moderată în raport cu parametrii zilelor noastre, cam cât livrează un Suzuki Ignis, la 90 CP. De o reputaţie similară se bucură şi Toyota AE86, sau Corolla AE86, cea care a dat naştere, în esenţă, şi 86-urilor moderne. Ei bine, două dintre aceste maşini clasice, care au figurat într-o aventură canadiană prin deşert, despre care am scris câteva săptămâni în urmă, au fost puse la linia de start acum alături de paralelele lor moderne.
Sigur, diferenţa de putere a celor moderne, faţă de strămoşii lor, e mare. Greutatea nu a crescut atât de substanţial, ceea ce le pune şi mai mult în avantaj. Dar maşinile clasice nu sunt mai puţin savuroase din această cauză, ba chiar şoferii din interior spun că oricum vor fi fericiţi, indiferent de rezultat, pentru că asta e esenţa unor maşini clasice.
Prima încercare a demonstrat un clasament predictibil, cele moderne ajungând simultan la linia de start, urmate de Toyota şi apoi la mare distanţă de VW.
Dar în cea de-a doua încercare diferenţialul spate al Toyotei a cedat. Aşa că maşina a trebuit înlocuită, pentru a continua întrecerea şi a afla noi rezultate.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,201
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!