(VIDEO) O maşină a IGSU, condusă haotic de o angajată în stare de ebrietate, a fost oprită de un alt şofer până la venirea poliţiei pe traseul din Vatra, Moldova

30 Iunie 2023, 09:40
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie cu totul atipică şi de neînţeles a fost surprinsă acum câteva zile pe traseul Chişinău-Străşeni, în perimetrul comunei Vatra din municipiul Chişinău. Un automobil al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a fost observat mergând pe traiectorii haotice de cei aflaţi la bordul unui alt automobil.
Aceştia au urmărit maşina IGSU, fără a o depăşi şi se pare că tot ei ar fi sesizat poliţia, suspectând că maşina e condusă de cineva în stare de ebrietate. Traiectoriile haotice ale maşinii IGSU au fost filmate de cei din spate, imaginile fiind expediate redacţiei Realitatea.md, iar într-un final maşina IGSU ar fi fost oprită de un echipaj de poliţie. Autorii imaginilor menţionează că şoferiţa, în uniformă IGSU, a fost testată de poliţişti şi avea 1,56 mg/L în aerul expirat.
Am încercat să verificăm aceste informaţii cu poliţia. Purtătoarea de cuvânt IGSU a confirmat doar că şoferiţa s-a concediat deja de la IGSU, însă rămâneau neclare alte circumstanţe. Ieri poliţia a dat un comunicat bizar în care a anunţat doar că şoferiţa nu este angajată a poliţiei, dar nu a dat niciun alt detaliu despre caz. Azi am încercat să aflăm detalii de la IGP şi INSP, întrucât voiam să aflăm dacă şoferiţa era într-adevăr angajată IGSU, cum a fost oprită de poliţie, dacă s-a confirmat starea de ebrietate şi dacă a fost documentată corespunzător.
Într-un final, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, Natalia Golovco, ne-a confirmat cazul şi câteva detalii curioase. Astfel, automobilul IGSU a fost oprit, de fapt, nu de poliţie, ci de martorii care l-au observat. Aceştia au reuşit să determine şoferiţa în stare de ebrietate să oprească, au deschis uşa maşinii şi au făcut tot posibilul ca aceasta să nu-şi continue condusul, poliţia fiind deja anunţată. Poliţia a ajuns la faţa locului în urma apelului şi a testat şoferiţa, confirmând că aceasta era angajată IGSU. Etilotestul a arătat nu 1,56 mg/L, cifră calificată drept stare de ebrietate avansată. Şoferiţa a fost documentată corespunzător, fiind înlăturată de la condus, şi s-a ales cu dosar penal, după procedura standard în asemenea cazuri.

Aşadar, autorii acestor imagini, care au urmat maşina şi au oprit-o, e foarte probabil că au salvat o viaţă în acel moment, împiedicând-o să mai conducă în asemenea stare şi să provoace un potenţial accident. Vezi mai jos şi video-ul cu maşina IGSU mergând pe traiectorii haotice.
0
2,555
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!