În Rusia a fost inaugurat primul showroom Lada Sport, unde e vândut un singur model, de 90 CP

10 Iulie 2023, 13:41
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul AvtoVAZ a inaugurat la Sankt Petersburg primul său showroom dedicat gamei de modele de performanţă Lada, showroom numit Lada Sport. Conform conceptului, care ar urma să fie replicat în multe alte oraşe, showroom-urile Lada Sport nu vor vinde modele obişnuite, ci exclusiv cele de performanţă. E ca şi cum am vorbi despre un showroom Mercedes-AMG sau BMW M. Doar că în gama de modele de performanţă Lada e deocamdată populată de un singur model, iar astfel noul showroom Lada Sport vinde numai acel model, cu 90 CP sub capotă.
Acel singur model e Lada Granta Drive Active, iar paradoxul e că motorul acesteia nu se deosebeşte de cel ce poate veni şi pe versiuni standard, având 1,6 litri cilindree, cu 8 supape, şi livrând doar 90 CP.
Singurele deosebiri pe care le aduce Granta Drive Active faţă de alte Granta sunt o suspensie mai rigidă, un kit aerodinamic aplicat pe caroserie, scaune cu suport lateral la interior şi tapiţerie interioară cu cusături roşii.
Totuşi, pentru ca noul showroom Lada Sport să nu fie cu totul pustiu, acesta a adăpostit şi 3 maşini Lada din motorsport, care nu pot fi cumpărate, dar care demonstrează o conexiune a celor de la Lada cu motorsportul. Şi, la drept vorbind, Lada a avut cândva capitole superbe în istoria sa, când, ajutată de Porsche, a concurat la Dakar, întâi cu Niva, apoi cu Samara, iar unul din piloţi a fost legendarul Jacky Ickx! Despre acel capitol neştiut din istorie, am publicat mai mult timp în urmă un articol detailat.
0
11,307
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!