(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un Mercedes C63 AMG de pe vremea motoarelor V8 de 6,3 litri, pe o autostradă din Germania

24 Iulie 2023, 20:48
Redacţia PiataAuto.md
În zilele noastre, Mercedes-AMG C63 are indicele 63 doar simbolic, în amintirea timpurilor de demult, în timp ce sub capotă e un motor de 4 cilindri şi 2,0 litri, ajutat de electromotoare. Dar au fost timpuri, cu doar două generaţii urmă şi doar acum 10 ani, când Mercedes C63 AMG avea un motor V8 de 6,3 litri, aspirat natural, care-şi dezlănţuia forţa imensă într-un mod într-atât de brut, încât e aproape inimaginabil în timpurile noastre.
Autorul unui canal de YouTube din Olanda a luat un asemenea Mercedes C63 AMG de acum un deceniu, din generaţia W204, la un galop pe autostradă. Mai mult ca atât, motorul V8 de 6.208 cm cubi de sub capotă e modificat, astfel încât nu mai livrează cei 457 CP obişnuiţi, ci 582 CP.
Şi cu această forţă, dar şi cu limitatorul electronic de viteză dezactivat, maşina reuşeşte să prindă viteze de peste 300 km/h pe autostradă, cu o uşurinţă firească!
Mai mult ca atât, o face cu un sunet divin pur şi simplu, sunet care ar merita înscris în cartea roşie, întrucât e deja pe cale de dispariţie absolută din lumea auto. Fără sintetizare artificială, fără boxe, doar un sunet mecanic şi ţevi de eşapament potrivite.
Vezi totul mai jos, neapărat cu sunet.
0
1,429
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!