(VIDEO) Noul BMW M2 se întrece dârz cu modele compacte de la Audi, Mercedes şi Porsche

8 Iulie 2023, 18:37
Redacţia PiataAuto.md
Noul BMW M2 e modelul diviziei M care face cele mai multe furori în rândurile fanilor, mai ales pentru că e cel mai accesibil model BMW M, dar totodată performanţa lui o depăşeşte pe cea a celui mai scump model M, SUV-ul XM. Prin urmare, există inevitabil o doză de admiraţie pentru el, iar acum noul BMW M2 a fost pus alături de modele comparabile de la Audi, Mercedes şi Porsche.
Noul BMW M2 păstrează în continuare motorul de 6 cilindri în linie, şi 3,0 litri, care scoate 460 CP aici, trimişi toţi punţii spate, printr-o cutie automată cu 8 trepte. Porsche 718 Boxster GTS are 400 CP şi e tot cu tracţiune spate, dar motorul său aspirat natural, de 4,0 litri, e poziţionat median, conferind mai multă aderenţă. Iar Audi şi Mercedes sunt ambele cu tracţiune integrală. Mercedes-AMG A45 scoate 421 CP din motorul său de 2,0 litri şi 4 cilindri, iar Audi are un superb motor cu 5 cilindri în linie, de 2,5 litri, care scoate 400 CP.
Cine poate învinge? Cele cu tracţiune integrale ar fi un pic avantajate aparent. Audi şi Mercedes cântăresc aproape identic, 1.570 şi 1.550 kg, Porsche e mai uşor, având 1.435 kg, iar BMW e cel mai greu, având 1.720 kg.
Şi, paradoxal, dar BMW învinge. A învins în toate formulele posibile, cu start de pe loc, din mişcare în regim relaxat, sau din mişcare în regim de turaţii mari. Cumva, cilindreea mare combinată cu turboaspirarea a fost mai eficientă atât decât motoarele mai mici, turboaspirate, cât şi decât cel de 4,0 litri aspirat natural de pe Porsche, şi a anulat şi avantajul tracţiunii integrale a două dintre modele sau greutatea mai mare a BMW-ului.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,390
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!