(VIDEO) Peste 20 de automobile Saab descoperite într-un showroom abandonat din Franţa

5 Iulie 2023, 20:08
Redacţia PiataAuto.md
Saab nu mai produce automobile de mai bine de un deceniu, dar pasiunea pentru aceste maşini este încă una uriaşă, chiar dacă în lume nu mai există practic niciun dealer Saab, iar mentenanţa maşinilor clasice necesită mult ajutor reciproc între fanii Saab. Totuşi, în Franţa există un showroom abandonat Saab, în interiorul căruia au fost descoperite peste 20 de automobile ale mărcii.
Showroom-ul de află la nordul oraşului Amiens din Franţa, în zona unui parc industrial. Edificiul, fiind abandonat şi situat într-o zonă în care circulă puţini oameni, a rămas oarecum ferit de atenţia publicului.
Însă, de după geam se pot vedea câteva maşini plasate în showroom. Acestea erau maşini de ocazie la acea vreme, în care dealer-ii deja aveau probleme să obţină modele noi de la fabrică şi vindeau modele la mâna a doua ca să supravieţuiască.
Maşinile au fost uşor vandalizate între timp, având geamuri stricate şi roţi lipse, dar oricum nu par distruse, ele putând fi reparate şi reabilitate.
În zona de service, însă, tot spaţiul interior este practic burduşit cu automobile, majoritatea Saab. Aici sunt şi modele Saab 9000, şi 9-5 sau 9-3 turbo!
Majoritatea dintre ele sunt într-o stare prăfuită şi abandonată şi e greu de spus cât de mult efort ar necesitate pentru reabilitate, dar cu siguranţă fanii Saab vor fi întristaţi să vadă peste 20 de exemplare stând aici, pradă prafului şi ruginii.
Nu se ştie exact ce s-a întâmplat cu acest fost dealer Saab, dar se pare că el a fost condus de doi fraţi, iar unul dintre ei s-a îmbolnăvit şi ulterior celălalt n-a mai putut scăpa compania de la un faliment iminent, la scurt timp după ce şi fabrica a încetat să mai producă modele Saab.
Nu e clar nici cui aparţin acum, juridic, aceste maşini şi dacă ar putea încerca cineva să le cumpere şi restaureze. E una din acele situaţii în care totul pare să fi îngheţat în istorie, şi nu mai e clar unde s-a pierdut firul.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
17,777
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!