(VIDEO) Un Mercedes, surprins gonind cu viteză enormă, trecând peste linia dublă continuă şi strecurându-se printre maşini în Străşeni

30 Iulie 2023, 10:08
Redacţia PiataAuto.md
Întrebarea „cum de se întâmplă uneori accidente grave, cu coliziuni frontale de mare viteză ale unor maşini, pe străzi de oraş, separate prin linii duble continue, are o exemplificare clară, filmată recent în oraşul Străşeni din Moldova, pe traseul Chişinău-Ungheni, care trece prin acest oraş. Un Mercedes GLE Coupe, e surprins într-o manieră de condus ce pare că va sfârşi în clipa următoare cu un accident grav, iar numărul încălcărilor comise ar fi deja suficient pentru retragerea permisului de conducere, conform noilor modificări la codul contravenţional.
În primul rând, e vorba de o viteză vizibil prea mare pentru o stradă de oraş, cu mult peste 50 km/h admişi pe aici. Reamintim, acum depăşirile grave de viteză în Moldova se lasă cu amenzi mai mari, puncte de penalizare mai multe, iar depăşirile de peste 60 km/h pentru prima dată şi 40 km/h a doua oară faţă de limita legală înseamnă suspendarea pe loc a permisului de conducere.
Pe lângă asta, Mercedesul ignoră total linia dublă continuă de pe centrul străzii, iese pe contrasens şi revine pe sensul său de circulaţie exact pe trecerea de pietoni. Ce s-ar fi întâmplat, dacă pe trecere ar fi fost un pieton — înţelegem cu toţii.
După asta Mercedesul şi-a continuat traiectoriile haotice, strecurându-se printre maşini. Chiar dacă viteza nu poate fi probată post factum, fără un radar sau o cameră de trafic, poliţia tot s-ar putea autosesiza cu privire la depăşirea neregulamentară şi ignorarea liniei continue. Or, în caz contrar, asemenea manieră de condus se poate sfârşi oricând cu un accident de tipul celui produs acum câteva zile pe bulevardul Decebal din Chişinău, care a lăsat o tânără, mamă a doi copii, grav rănită, în necesitatea unor intervenţii medicale complexe pentru a fi salvată.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,422
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!