(VIDEO) Acesta e un feribot care luptă cu vântul în încercarea de a se alinia cu rampa, pe care puţini ar îndrăzni să urce

12 August 2023, 12:16
Redacţia PiataAuto.md
Un video curios a apărut de curând în mediul online, care ilustrează o coloană de maşini în aşteptarea unui feribot, iar feribotul care ajunge aproape de rampă se luptă cu vântul intens în încercarea se a alinia corecta pentru a putea debarca pasagerii şi vehiculele de la bord şi a le primi pe următoare. Marea întrebare era dacă mai îndrăzneşte cineva să urce pe acel feribot din cei care aşteaptă, văzându-l oscilând într-o asemenea stare. Iar noi am aflat verificat şi imaginile, aflând dacă sunt veridice, dar şi contextul a locului şi timpului în care au fost făcute.
Ei bine, imaginile sunt cât se poate de reale, iar situaţia a fost surprinsă, de fapt, în timpul furtunii Denis, de la mijlocul lunii februarie 2020. Totul a avut loc în portul Ardrossan din Marea Britanie, acolo unde există o rută care face legătură cu insula Arran, între porturile Ardrossan şi Brodick.
Feribotul din imagini e MV Caledonian McBayle, un feribot de 94 metri lungime şi 15,8 metri lăţime, construit în 1993, care operează pe această rută.
Motivul din care acesta oscilează atât de mult sunt vânturile imense, aduse de furtuna Dennis, care au ajuns în acele zile pe alocuri până la peste 200 km/h. Şi deoarece feribotul nu poate alege unghiul sub care să se alinieze la rampă, aceste vânturi acţionau lateral în momentul filmării, destabilizând nava cu putere.
Ai fi urcat pe acest feribot? Ei bine, nava a reuşit să se alinieze şi stabilizeze la ţărm, iar debarcarea şi îmbarcarea noi pasageri a avut loc. Mai mult ca atât, nava a călători ulterior în asemenea condiţii spre bordul Brodick, pasagerii având parte de o călătorie stresantă. Echipajul s-a plâns atunci că autorităţile fac presiuni ca acesta să nu înceteze activitatea în asemenea condiţii, neglijând siguranţa, iar după aceste plângeri, când feribotul a ajuns la Brodick, ruta a fost suspendată până la încetarea furtunii. Aşa că acei care au filmat acest video şi i-au îndreptat pe alţii dacă ar urca la bord, au îndrăznit să urce ei înşişi.

Vezi totul în video-l de mai jos.
1
25,959
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!