(VIDEO) Câteva mostre de urbanism bizar în oraşul Străşeni din Moldova, duc la zeci de încălcări pe minut, atât ale şoferilor, cât şi pietonilor

17 August 2023, 08:58
Redacţia PiataAuto.md
Oraşul Străşeni din Moldova a fost în ultimii ani de mai multe ori subiect de ştiri neverosimile, din cauza unor soluţii bizare aplicate în infrastructura rutieră de acolo. În anul 2020, spre exemplu, Străşeni se făcea remarcat cu un drum proaspăt asfaltat, cu stâlpi pe mijlocul lui, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.
Foto: Imagine din 2020 de la Străşeni

În anul 2022, tot la Străşeni apărea prima linie triplă continuă, un specimen de marcaj rutier inexistent în regulamentul de circulaţie rutieră. Mai mult ca atât, acel marcaj de separare a benzilor era continuu de o distanţă de 4 km, aproape pe întreaga distanţă a traseului R1/E58 care trece prin oraş, făcând astfel virarea la stânga neregulamentară în toate intersecţiile din oraş.
Foto: Imagine din 2022 din Străşeni

Ei bine, după acea situaţie bizară din 2022 cu liniile triple continue, situaţia fost rezolvată prin ştergerea unei linii, şi astfel au rămas doar două linii continue. Doar că ele au rămas în continuare întinse pe o distanţă de 4,1 km, până în ziua de azi, din motive de fluidizare a traficului şi reducere a riscurilor. Astfel, atunci când ieşi de la un drum de pe partea de sud-vest a traseului R1 şi vrei să virezi la stânga, eşti nevoit să mergi până la intersecţia din apropiere de satul Roşcani şi Sireţi, pentru a reveni eventual în acelaşi punct şi a te deplasa înainte de din punctul unde ai fi vrut să virezi spre stânga. Situaţia e simetric inversă şi pentru cei de le partea de nord-est a traseului, iar astfel în funcţie de cât de departe eşti de intersecţie, poţi fi nevoie să parcurgi până la 8,2 km în plus, ca să respecţi interdicţia de virare la stânga şi liniile continue. E o ocolire demnă de autostrăzile germane!
Doar că în practică, aceste soluţii nu prea sunt respectate, iar încălcările sunt cu duiumul, cu şoferi care virează stânga pentru că li se pare o distanţă uriaşă să fie nevoiţi să meargă la dreapta până la marginea oraşului, ca apoi să revină în acelaşi punct.
Încălcările sunt la fel de frecvente şi din partea pietonilor, or, în Străşeni există o pasarelă deasupra traseului, unde pietonii pot trece în siguranţă. Doar că ea are un şir lung de scări, pe care pietonii care vin de la piaţa din apropiere, sau din oricare altă parte, nu prea vor să le urce, mai ales dacă au o condiţie fizică imperfectă sau o vârstă mai avansată. Respectiv, zeci de pietoni traversează drumul pe jos, neregulamentar, printre maşinile de pe acest traseu naţional, riscându-şi viaţa.
Ion Grosu, un cetăţean care a trecut prin acea zonă de curând, a filmat un video în care descrie elocvent problemele de urbanism de la Străşeni, iar în decursul video-ului încălcările cu duiumul se produc chiar în faţa lui.
Foto: Distanţa pe care e întinsă linia dublă continuă în Străşeni

Vezi acest video mai jos.
0
1,692
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!