(VIDEO) Tesla arată cum sunt testate Model Y şi Model X la -27 grade Celsius în Norvegia de inginerii săi

14 August 2023, 13:34
Redacţia PiataAuto.md
Tesla a început a comunica mai mult în ultimul timp despre ingineria şi inginerii săi, arătând aspecte din spatele dezvoltării şi testării modelelor electrice Tesla. De curând, aceştia au publicat imagini cu modul în care două dintre modelele electrice ale mărcii, Model Y şi Model X, sunt testate la Cercul Polar, în Norvegia, pentru a observa performanţa şi eventualele probleme de viaţă reală la exploatarea în asemenea condiţii.
Totuşi, fiind vorba de maşini deja aflate în producţie, testele par să se rezume la aspecte mai localizate, probabil spre anumit probleme de care clienţii s-ar fi plâns între timp, iar inginerii au rol să le rezolve. Una din ele ar fi formarea de condensat în interiorul blocurilor optice spate la schimbări de altitudine şi intrări în tunele calde, cu schimbare bruscă de temperatură.
Iar alta pare a fi legată de ştergătoare şi modul în care acestea ajuns să opereze când totul îngheaţă pe maşină.
Totuşi, testele au loc până la -27 grade Celsius, o temperatură considerată de multe ori imposibilă pentru maşinile electric, sau cel puţin o temperatură care le deteriorează performanţa într-atât, încât le-ar face impracticabile. Aceste Tesla, însă, cu sistem de management termic al bateriei, nu par să aibă nicio problemă cu înaintarea pe distanţe de sute de kilometri în condiţiile unor asemenea temperaturi scăzute.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,898
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!